Ismét véget ért egy álom Szolnokon: bezárt a népszerű étterem

Szolnok egyik kedvelt helye volt a Medvetáncoltató, ám a jelenlegi magyar valósággal szemben tartósan nem tudtak harcolni. A gazdasági és társadalmi nehézségek eleve rossz alapot teremtettek, de az adók és különféle járulékok sorozatos terhe végül megroppantotta őket.

Tovább olvasom

Tömegesen hullanak el a fecskék a szélsőséges idő miatt, Szolnokon is érkeznek bejelentések

A rossz időjárási körülmények és a heves esőzések miatt éheznek és jelentős számban el is pusztulnak a magyarországi fecskék. Míg korábban, a XX. század közepéig ezek a tömeges elhullások nagyjából százévente három alkalommal történtek, lehetőséget adva a populációk számára, hogy újra növekedjenek, addig napjainkban a klímaváltozás és egyéb hatások miatt ez a folyamat jelentősen megváltozott. De mi a helyzet Szolnokon? A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület is megszólalt.

Tovább olvasom

Sürgősen kell a segítség a súlyosan megégett abonyi fiatalnak

A mindösszesen 17 éves abonyi Brenyó Ádámnak nagy szüksége van vérre, egy baleset miatt olyan súlyos, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, hogy a testének 80%-a megégett. Az irányított véradás szervezői kiemelték, hogy a segíteni szándékozók vércsoportja lényegtelen, „minden csepp vérre szükség lesz”.

Tovább olvasom

Szolnok megyei versenyző állhatott dobogóra a Közutas Rodeó országos döntőjében

Szeptember 5-én a zsámbéki Drivingcamp-ben tartotta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a már hagyományosnak nevezhető Közutas Rodeó Bajnokságának idei döntőjét. A rodeó verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak.

Tovább olvasom