Kitüntették az Észak-Macedóniában helytállt kunszentmártoni tűzoltót

Megosztás

Augusztus 1-jén egy 46 fős magyar különítmény 13 járművel kelt útra Észak-Macedóniába, hogy csatlakozzon a helyi erdőtüzek elleni küzdelemhez, ezzel támogatva a helyi hatóságok munkáját. A csapat tagjai, köztük egy kunszentmártoni tűzoltó, szeptember 12-én elismerésben részesültek a Belügyminisztériumban a bátor és önzetlen segítségnyújtásukért.

Ahogyan arról a Szol24 is beszámolt, a tűzoltók mellett logisztikusokból, drónpilótákból és mentősökből álló magyar csapat – más országok egységeivel közösen – tizenegy napon át, több településen védte az épületeket és oltotta a lángokat. Az egység augusztus 12-én érkezett vissza Magyarországra.

A szeptember 12-én, a Belügyminisztérium márványtermében tartott ünnepségen Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes elmondta: a magyar tűzoltók sokadszor bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetekben is helytállnak, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. A csapat tagjai számára a belügyminiszter a rendkívüli helytállásért érdemjel arany fokozatát adományozta, melyet Rétvári Bence mellett dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató; valamint dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója adott át. 

Az elismertek között volt Bodor István címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője, aki a parancsnokság vízszállító járművével vett részt a munkálatokban. Bodor István 1996 júliusa óta hivatásos tűzoltó. Pályáját Szolnokon kezdte, majd bő egy évvel később került át az akkor frissen megalakult kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokságra, ahol a mai napig szolgál. 

A kiemelt fotón Bodor István középen látható. (Forrás: Katasztrófavédelem)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek