Ellepték Túrkevét a rágcsálók?

Megosztás

Már a polgármesternek, Sallai R. Benedeknek is meg kellett szólalnia a rágcsálók elszabadulása miatt Túrkevén. A közösségi oldalán megosztott tájékoztatása szerint a hivatalba több bejelentés érkezett arra vonatkozóan, hogy az ősz elejével a városban jelentősebb mozgalmakat tapasztalnak lakosok kártevők, rágcsálók vonatkozásában. Aki azt gondolta azonban, hogy az önkormányzat tenni tud az ügy érdekében, a városvezető mindenkit el kell, hogy keserítsen.

“Oszlatni szeretném azokat a híreket, mely alapján úgy tűnhet, hogy önkormányzatunknak ez ügyben érdemi feladata és hatásköre lenne, mindenkinek saját udvarán, saját portáján kell biztosítani a rágcsáló kártevőmentesítést. Sajnos a szomszédok közötti ilyen jellegű konfliktusokat kezelésében rendkívül korlátozott lehetőségeink vannak” – írta az idén júniusban Túrkevén ismét magabiztosan megválasztott egykori LMP-s országgyűlési képviselő.

Hozzátette, az valóban előfordulhat, hogy az akár közegészségügyi kockázatot jelentő mértékű rágcsáló jelenlét esetén külső beavatkozás szükséges.

Ebben az esetben arra kér mindenkit, hogy közvetlenül keressék a Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának járási tiszti főorvosát.

A patkányok megjelenése a kertekben valóban aggodalomra adhat okot, hiszen a feltűnésük nemcsak kellemetlenek lehet, de különféle betegségek terjesztésére is képesek: károkat okozhatnak a növényekben és a kertben. A patkányok gyorsan alkalmazkodnak a különféle környezetekhez és gyakran keresnek menedéket olyan helyeken, ahol könnyen találnak élelmet, vizet és biztonságos búvóhelyet. Az elriasztásukra a legtöbben hagymaültetést, egy macska befogadását, vagy patkányriasztó fűszernövények ültetését ajánlják.

Kép: ragcsalo-rovarirtás.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek