Szoborpark létesül a szolnoki Tisza-parton

Megosztás

Kortárs szoborparkot hoznak létre a szolnoki Tisza-parton, melynek első darabját, Gilly Tamás, Barcsay-díjas szobrászművész “Család-fa” című alkotását hétfőn avatták fel a Verseghy parkban.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a szobor ünnepélyes leleplezése után elmondta, hogy a park folyamatosan bővül majd a Szolnoki Művésztelepen megrendezett Szolnoki Bronzszobrászati Szimpóziumon készült művekkel.

A leköszönő városvezető szerint Szolnok kulturális élete sokszínű és széles közönséget ér el, valamint a megyeszékhely jelentősebb építészeti felújításairól beszélt, többek között az egykori Tüdőkórház és a régi Indóházra gondolva.

Képíró Ágnes, a Damjanich János Múzeum művészettörténésze elismerően szólt Gilly Tamás alkotásáról és annak hátteréről, mely a 2014-ben elindított Szolnoki Bronzszobrászati Szimpózium keretében készült, a város önkormányzatának támogatásával.

Szolnoki Városüzemeltetési Kft

Újabb köztéri szobor kihelyezésében, talpazatának kialakításában nyújtottunk segítő kezet: ezúttal Gilly Tamás művét, a Család-fa névre keresztelt alkotást avatták fel a Verseghy parkban. 🪨🗿⚒️…

Az alkotó bemutatásakor kiemelte, hogy Gilly Tamás a szimpózium egyik állandó résztvevője és hogy a művésztelep bronzöntő műhelyében a hagyományos viaszveszejtéses technikát alkalmazzák.

Kép: Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek