Elképesztően kevés csapadék hullott, marad a szárazság

Megosztás

Egész nyáron mindannyian tapasztalhattuk a brutális hőséget. Ennek negatív környezeti hatásait csak felerősíti, hogy rendkívül kevés csapadék is hullott. A Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig adatai alapján, működési területükön augusztusban a sok éves csapadékátlag negyede sem esett.

Az idei nyár minden tekintetben extrém időjárással szolgált és egyelőre a meteorológiai ősz beköszöntével sem lélegezhetünk fel. A folyamatosa hőségriadók és melegrekordok mellett, a csapadék mennyisége is rendkívül alacsony volt.

Éves viszonylatban sem sokkal jobb a helyzet. 2024 eddig eltelt nyolc hónapjának csapadékösszege KÖTIVIZIG területi átlagban 247,1 mm, ami 116,1 mm-rel marad el a sokéves 1-8. havi értéktől.

Ennek fényében egyáltalán nem meglepő az sem, hogy egyre inkább szárad a Tisza, a vízállás pedig egyre alacsonyabb. Ahogy arról néhány napja mi is beszámoltunk, a Tisza vízállása Szolnoknál csak 267 centiméter volt, egyes helyeken pedig valósággal át lehetett sétálni a folyón.

Az elképesztően alacsony vízszintről a Szolnok a Vizek Városa nevű Facebook csoportban több képet is közzétettek. A fotók alapján jól látszik, hogy a folyóban már alig csordogál a víz, a híd lábai is teljesen a vízfelszín fölé kerültek.

A jelenlegi vízállásról itt tekintheti meg a további fotókat:

Szolnok a Vizek Városa | 🌞Szolnok és a Tisza folyó🌞szeptember második napján.🌞**Önt is várja Szolnok, a Tisza fővárosa | Facebook

🌞Szolnok és a Tisza folyó🌞szeptember második napján.🌞**Önt is várja Szolnok, a Tisza fővárosa!** A „gyógyvíz országnak” is nevezett **Jász-Nagykun-Szolnok megye** hét megyével határosan helyezkedik…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek