Cegléden és Szolnokon is megcsodálhattuk a gőzös nosztalgiavonatot – videó

Megosztás

A nyár egyik lezárásaként a csodálatos látványt nyújtó gőzmozdony vontatta, utasokkal teli nosztalgiaszerelvényt nézhettük meg és próbálhattuk ki Cegléden és Szolnokon is. Óriási élmény.

Cegléden is megcsodálhatták az érdeklődők a Szolnokra tartó nosztalgiavonatot szombaton. A tavalyi évben a 424-es gőzmozdony különleges utasokat is szállított. Erzsébet királyné halálának 125. évfordulója alkalmából Szolnokon egész nap programokkal várták a kilátogatókat. A királyné élő történelmi megszemélyesítője a szerelvénnyel utazott az eseményre. (Forrás: Cegléd TV)

Idén Erzsébet királynét nélkülöznünk kellett, de a vonatot szerencsére nem.

Amilyen súlyos problémák vannak a magyarországi vasúti közlekedéssel az utóbbi években, még az is előfordulhat, hogy menetrendszerinti járatokra is be kell napi használatba állítani ezt a gőzöst, mert ez legalább akkor áll meg, amikor a vonatvezető szeretné. Lázár János már lehet, hogy gondolkodik is rajta, amilyen ütemben “fejlődik” a vasúti közlekedés Magyarországon és a szolnoki vasútvonalon. A tavalyi, illetve az idei érkezés videója.

Szombaton egyébként két alkalommal is begördült a ceglédi állomásra a nosztalgiavonat. A gőzmozdony vontatású szerelvény szombat délelőtt 9 óra 53-kor és este 18 óra 54 perckor érkezett a szomszédos megye városába.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek