Kiakadtak a szolnoki önkormányzati lakásban élők: 30-50%-os emelés a bérleti díjakon

Megosztás

Előzetesen semmit nem tudtak az emelésről, amit levélben közöltek velük és máris szeptembertől életbe lép. Sokak szerint ez a Szalay-féle városvezetés utolsó bosszúja, hogy az intézkedésért már az új polgármester tartsa a hátát és kapja a szidalmakat.

Szabóné Julianna közölte a szomorú és felháborító tényeket az egyik helyi csoportban. A mai napon a postaládákban a szolnoki önkormányzati lakásban élők nem várt, mi több felháborító és elszomorító levelet kaptak, miszerint szeptember 1-től több mint 30%-kal emelkedik a bérleti díj ára! “Kérdezném mindenki nevében, miért ez a drasztikus áremelkedés és így hogyan tartható a rezsicsökkentés, amit el akarnak hitetni velünk, adózó polgárokkal?

Mennyi volt az idei infláció, hogyan lesz tartható a vásárlói erő a fogyasztás növekedése és az életszínvonal emelkedés, mert a fent felsoroltak nem összeegyeztethetőek a döntésükkel. Ezzel még jobban elszegényítik a családokat. Vagy talán felmerült az a kérdés, hogy a városkasszából a hiányt ezzel (is) akarják pótolni? Amit valakik elherdáltak? Mi lesz, ha felhalmozzák a családok a számlatartozást? Miért van ezen 27% adó? Lassan oda jutunk, hogy csak azért dolgozunk, hogy az arisztokratákat eltartsuk” – morgolódott Julianna.

Több olyan hozzászóló is akadt, akinél az emelés 50%-os lesz. De nem arról beszélt Orbán Viktor a napokban, hogy sikeresen letörték az inflációt? Akkor mire az emelés ilyen mértéke? Tibor azonban elég keményen fogalmazott. “Feri bácsi javítani akarja a büdzsét, ugyanakkor az új polgi nyakába akarja varrni, hogy legyen kire mutogatni. Ez ilyen egyszerű. Feri bácsitól nem kell sokat várni, egy gátlástalan, gerinctelen valaki… az újat meg majd meglátjuk. Rosszabb már nem lehet” – tekintett előre Tibor. Egy biztos, búcsúajándékként ez a 30-50%-os bérleti díjemelés nem éppen szívmelengető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek