Miért nem történik semmi a jászberényi társasházakat érintő hűtlen kezelési ügyben?

Megosztás

A Szol24-en már 2022 decemberében beszámoltunk a jászberényi társasházakat érintő hűtlen kezelési ügyről. A rendőrség szerkesztőségünknek adott válaszában akkor úgy írt, a kapitányság ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Azóta sok minden történt, új információk kerültek napvilágra, de a feljelentést követő intézkedés gyorsasága csalódást keltő, aminek a napokban Budai Lóránt polgármester is hangot adott.

Először a városban, majd a közösségi médiában vált szóbeszéd tárgyává, hogy egy közös képviselő, aki azóta minden, ehhez kapcsolódó tevékenységét beszüntette, rosszul bánik a közös költséggel és vagyonnal. 2022-től kezdődően több társasház is leváltotta.

A Facebookon nyilvánosságra került határozat szerint a helyi önkormányzat jegyzője, Baloghné dr. Seres Krisztina azután tett feljelentést, hogy több társasház lakóközössége jelezte, hogy G.K.A. nem tartott lakógyűléseket, az átvett pénzösszegekkel nem számolt el, valamint a számlákról milliós tételben hiányoztak összegek. Az önkormányzatnak is kárt okozott, mivel a Faiskola utca 5. szám alatti ingatlannak szintén ő volt a közös képviselője, de összesen huszonhárom társasház érintett.

Értesüléseink szerint igazságügyi könyv-, adó- és járulékszakértő kirendeléséről határoztak még 2023 végén. A jó kormányközeli, fideszes kapcsolattal rendelkező egykori közös képviselő ellen lassan két éve folyik a nyomozás, egyelőre inkább kisebb, mint több sikerrel, ráadásul időközben az ügy átkerült Kunszentmárton kapitányságához. Mi lehet az oka a lassúságnak?

Erre hívja fel a figyelmet Jászberény polgármestere, Budai Lóránt, aki a közösségi oldalán úgy fogalmazott, csaknem másfél évig nem történt semmi, pedig tudomásuk szerint több, mint 40 millió forint társasházi pénz eltűnéséről van szó. Mivel a könyvvizsgálói szakértői vizsgálat még mindig nem ért véget, a városvezető az ügyészséghez fordult.

„Polgármesterként ugyanis nem tehetem meg, hogy a közvagyon ilyen mértékű eltüntetése esetén hallgassak. Azon túl, hogy önkormányzati lakások miatt az önkormányzat is érintett, több száz lakó becsületesen befizetett pénze tűnt el. Remélem, hogy a rendőrség nem hagyja futni a jászberényi embereket megkárosító elkövetőt” – írta.

Az érintett G.K.A. a jászsági közéleti ügyek hangos szószólója. Évek óta kezelnek egy dezinformáló, kormánypárti Facebook-csoportot az élettársával, de tavaly októberben még a helyi Fidesz is elhatárolódott tőlük.

Kép: Google Maps

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek