Fedezékbe – a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki Szolnok megyére

Megosztás

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. tizenkét megyére, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyére: az érintett megyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakult, és bár a figyelmeztetés csütörtök éjfélig volt érvényben, egyelőre nem lélegezhetünk fel.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez a tegnapi napon eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: Jász-Nagykun-Szolnok mellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Tolna megye területére adtak ki piros fokozatú figyelmeztetést csütörtök éjfélig.

A mai napra szintén a HungaroMet figyelmeztet, hogy zivatarok alakulhatnak ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Emellett a középhőmérséklet 3-as fokozatú, 29 Celscius-fok felett fog alakulni.

Egyelőre tehát a legjobb, amit tehetünk, amennyiben módunk van rá, hogy fedezékbe bújunk a kegyetlen hőség elől. Naponta érdemes 3 liter folyadékot is fogyasztani ezekben az időkben, valamint lehetőleg kerüljük az alkoholt és a koffeint, hiszen dehidratálják a szervezetet.

Használjunk ventilátort vagy légkondicionálót, illetve érdemes szellőztetni éjszaka, amikor hűvösebb van. Sokat segíthetnek a sötétítő függönyök és redőnyök is, ezáltal a nap nem melegíti a lakást.

Kép: Shutterstock

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek