Döbbenetes szám – egymillió köbméter víz párolog el a Tisza-tóból naponta

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) adta hírül a mérései alapján – a mostanihoz hasonló, aszállyal párosuló meleg napokon rendkívül jelentős a párolgás. Átlagolva a 104 négyzetkilométer vízfelülettel bíró Tisza-tóból extrém esetekben másodpercenként 10-15 köbméter víz párolog el.

Tovább olvasom

A pétfürdői veszteséges, a szolnoki érdekeltsége nyereséges lett Bige Lászlónak

Az ország legnagyobb vegyi üzeme, a Bige László tulajdonában lévő Nitrogénművek 2023-as éve különösen nehéz volt, mivel a bevételek jelentős csökkenése mellett a széndioxid-kvóta adója is komoly terhet jelentett. A Forbes megnézte azt is, hogyan teljesített a milliárdos hírhedt szolnoki gyára is.

Tovább olvasom

Fedezékbe – a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki Szolnok megyére

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. tizenkét megyére, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyére: az érintett megyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakult, és bár a figyelmeztetés csütörtök éjfélig volt érvényben, egyelőre nem lélegezhetünk fel.

Tovább olvasom

Kiadáscsökkentésekről, beruházások elhalasztásáról döntött a kormány

Nem sok pozitív hírt lehet kiolvasni a jövőre vonatkozóan a Magyar Közlöny hétfőn kiadott közleménye alapján. A mostani kormányrendelet, amely elsősorban kiadások csökkentéséről és projektek késleltetéséről döntött, az áprilisban bejelentett beruházáselhalasztás részleteinek a kibontását foglalja magában.

Tovább olvasom

Kínában a Szolnoki Szimfonikusok sikerétől hangos a sajtó

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar nevével már nem csak a hazai zenei kulturális életben találkozhatunk egyre többször, hanem a határon, sőt, kontinensen túl is. Minden egyes olyan turné, nemzetközi protokoll esemény, amelyen külföldi szólisták, karmesterek lépnek színpadra a zenekar művészeivel, erősítik az együttes és egyúttal Szolnok város, a magyar kultúra nemzetközi hírét.

Tovább olvasom