A házépítés és a felújítás egyik legfontosabb kérdése: milyen anyagokat használjunk?

Megosztás

Életünk legnagyobb döntései közé tartozik az, amikor elhatározzuk, hogy szeretnénk egy saját ingatlant, ráadásul nem egy meglévőt akarunk megvásárolni, hanem a nulláról felépíteni egyet. 

Ugyanilyen fontos mozzanat az is, ha egy már felépített házat akarunk teljesen felújítani. A folyamat során számos kérdésre kell majd választ adnunk, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Nagy körültekintésre van szükség

Otthonunk csinosítása, bővítése szinte évente előkerül. Kisebb módosításokat viszonylag egyszerűen meg lehet oldani. Azonban, ha egy komolyabb épületrészt akarunk készíteni vagy átalakítani, mint amilyen a fal, a padlózat, a tetőszerkezet vagy valamelyik bútor, akkor érdemes a Káplár fatelep gyalult termékeinek kínálatából válogatni. 

A fa az egyik legnépszerűbb alapanyag, ez az elmúlt években sem változott. Látványos, esztétikus és dizájnos szerkezeteket lehet belőle készíteni, mindemellett még környezettudatos, fenntartható, ami ma kifejezetten fontos szempont szokott lenni.

A munka is egyszerű vele, mivel könnyen formálható és megmunkálható. Sokoldalú felhasználást biztosít, a folyamat során minimális vagy szinte nulla hulladék keletkezik és minden részét lehet valamire használni, még a faforgácsot is. 

A gyalult termékeket számtalan területen alkalmazzák. Deszkák, lambéria, de még szárított faanyag is egyszerűen beszerezhető. Ezekkel a munka is sokkal könnyebb lesz, és a végeredmény minősége miatt sem kell aggódni.

Mind kültéren, mind beltéren meg fogják állni a helyüket, a külső hatásoknak, szélsőséges időjárási körülményeknek is hatékonyan ellenállnak. A fokozott védelem érdekében ajánlott valamilyen favédő terméket használni, ami a külsejüket is megóvja a sérülésektől.

A lambéria szerepe

A lambéria viszonylag népszerűnek számít, amit leginkább a sokoldalú felhasználásnak köszönhet. Az esetek többségében könnyűszerkezetes házakban fogunk vele találkozni. A legtöbb falat valamilyen lambéria fogja borítani, ezzel otthonosabb lesz az ingatlan és úgy érezhetjük magunkat, mint egy erdei házikóban. 

A megfelelő termék kiválasztása során fontos a minőség, ezért is érdemes a svéd vagy német importból válogatni, amelyek kiemelkedőek a funkcionalitás és az esztétika területén is.

Még akár a hajópadló is készülhet gyalult termékekből

Sőt, a hajópadlóval borított helyiségbe belépve még kellemesebb, otthonosabb lehet a légkör. Elegancát, természetességet és komfortos benyomást sugároz magából. A padló rugalmas lesz természetes anyagának köszönhetően. Ezzel óvja az izmokat, ízületeket és a járás is sokkal kényelmesebb, könnyedebb lesz rajta. 

A gyalult termékek segítségével szabályos, sima felületeket lehet létrehozni, amit számos területen lehet hasznosítani. Ezeknek a deszkáknak mind a négy oldala és még az élei is gyalulva vannak. Ugye, hogy az egyik legjobb választás?

Kapcsolódó cikkek