Napokon belül lehúzza a rolót az egyik szolnoki Spar – frissítve

Megosztás

Néhány napon belül végleg bezár az egyik Spar üzlet Szolnok belvárosában. Nem kizárt, hogy a helyére az orosz MERE szupermarket érkezik.

A Spar közkedvelt áruháznak számít Magyarországon, amely az elmúlt évtizedekben folyamatosan terjeszkedett és új üzleteket nyitott. Azonban Szolnokon most nem terjeszkedés, hanem bezárás következik, méghozzá a belváros kellős közepén.

A Pelikán Bevásárlóközpont földszintjén, az élelmiszerüzlet előtt egy nagy tábla fogadja a vásárlókat, mely szerint az áruház néhány napon belül, egészen pontosan július 14-én vasárnap 14 órakor végleg bezár.

Azonban a hűséges sparosoknak nem kell kétségbe esni, a közeli Plázában és a kicsit távolabbi Mátyás Király úton is található egy-egy boltjuk.

Felmerült a gyanú, hogy talán az orosz Mere készül boltot nyitni a Pelikán Bevásárlóközpontban. Budapesten éppen a bezáró Spar üzletek helyén terjeszkedik az orosz áruházlánc, melynek legfőbb vonzereje a rendkívül alacsony ár. A Lidlt és Aldit megszégyenítő olcsóság mellett a tálalás is különlegessé teszi az orosz diszkontot, ugyanis semmit nem tesznek ki a polcokra; egyszerűen raklapokról és dobozokból válogathat a kedvező árakat hajszoló vásárló.

Megkerestük a Pelikán Bevásárlóközpontot, hogy kiderüljön, igazak-e a pletykák. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés: A bevásárlóközpont nem cáfolta a Merle érkezését, válaszában azt írta, hogy jelenleg több érdeklődővel folynak tárgyalások, de még nem dőlt el, hogy milyen új élelmiszerüzlet nyílik a földszinten.

Addig is barátkozzunk a letisztult megjelenéssel, íme egy Mere belülről:

No Title

Russian-founded Mere is an ultra hard discounter, claiming to undercut the likes of Lild and Aldi by 30%. The method is clear. Yellow sheets of A4 stick to the side of pallets showing the name of the single SKU they contain and its price in bold, black font.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek