Ilyennek láttuk a szolnoki ARTjáró Fesztivált – fotók

Megosztás

Egy héttel a Tiszavirág Fesztivál után ismét egy pezsgőbb arcát mutatta a város annak, aki az elmúlt hétvégén kilátogatott a Művésztelepen megrendezett ARTJáró Összművészeti Fesztiválra. Az ingyenes rendezvénynek, ahogyan minden évben, idén is a Szolnoki Művésztelep adott otthont

Talán a szombati napon érkeztek a legtöbben az izzasztó kánikulában az fákkal ölelt helyszínre, ahol a Verseghy Ferenc Könyvtár egész napos kitelepülésén az árnyékos fák alatt olvasgathattak, beszélgethettek az érdeklődők. A Tisza Mozi egy úgynevezett greenbox sátorral érkezett, ahol a technológia segítségével bárki egy film főszerepében érezhette magát.

Természetesen a képzőművészet is megjelent a programok közt, grafikai és szobrászati workshopot tartottak a Művésztelep művészei. Mindeközben pedig az érdeklődők a Nyitott műterem program keretében exkluzív bepillantást nyerhettek az alkotómunka kulisszatitkaiba, illetve a Hely szelleme címmel kiállítás nyílt a Szolnokon dolgozó művészek munkáiból.

A klasszikus és moderntánc bemutatók mellett zenei koncertet adott Dunakanyar Kvartett, de színházi előadást is tartottak Gál Tamás előadásában. Volt interaktív, installációs koncert is a gyerekek nagy örömére.

Az esti koncertekre teljesen megteltek a sörpadok és egy finom hideg sör vagy fröccs mellett beszélgethettek és hallgathatták a koncerteket a fesztiválra érkezők. Az Orbis Zeneműhely, a Stranger Flock, a Húrszakadás, majd a fesztivál zárásaként a Smart zenekar koncertjét hallhattuk. Összességében egy bensőséges, jó hangulatú, kiváló zenei koncertekben és művészeti programokban bővelkedő fesztiválon vehettek részt mindazok, akik kilátogattak a Művésztelep kertjébe.

Képeink a szombati napról:

Szerző és képek: Vajó Levente

Kiemelt fotón a Dunakanyar Kvartett koncertje

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek