Szolnok: miért azt támadják, aki jelez a közösségi médiában egy problémát?

Megosztás

Országosan megfigyelhető, szinte bármilyen közösségi médiás csoportban, hogy a problémát jelző és lefényképező embernek esnek neki és szinte úgy csinál az olvasóközönség, mintha a jelzés nagyobb gond lenne, mint maga a probléma, amit jelez. Szolnokon ez még inkább erősen jelen van.

Leginkább azokra a típusú bejegyzésekre és fényképekre gondolunk, ahol valamilyen veszélyre hívják fel a figyelmet, vagy különösebb támadószándék nélkül valami városi furcsaságra, hanyagságra.

Ám az utóbbi években egyre inkább megfigyelhetjük, hogy erre a hozzászólók egy bizonyos százaléka (egyre többen) rárepülnek és a fotót készítő posztolót veszik elő és támadják, néha egészen heves személyeskedésig fajulva. Vajon ez miért lett ekkora divat? A mondanivaló szinte minden esetben ugyanaz: miért nem oldja meg ő maga, ahelyett, hogy fényképezgetne. Az eredeti veszélyt vagy problémát pedig szinte nem is boncolgatják.

Katalin az egyik helyi csoportban hívta fel a figyelmet, hogy Szandaszőlősön, a kerékpárúton egy ilyen nem várt akadállyal szembesülhetnek a biciklisek, úgyhogy vigyázzanak. Az egyik hozzászóló (borzalmas helyesírással) rögtön elővette a posztolót, hogy ha ennyire ráér fényképezni meg írogatni, akkor akár vissza is tolhatta volna annyi idő alatt a sorsára hagyott bevásárlókocsit.

Erre Katalin válasza igen jól összefoglalta a mai magyar valóságot. “Ahogy azt már egy másik úrnak is említettem, miért mindig az a hülye, aki jelez egy problémát?! És miért nem azok a hülyék, akik szó nélkül elmennek mellette?!

Ha nem volt valakinek lehetősége orvosolni, de legalább felhívta rá a figyelmet, már többet tett, mint aki tétlenül ücsörögve például egy ilyen támadó hozzászólást odabök. De köszönöm a hasznos észrevételt! Legtöbben kerékpárral járnak arra, kössék utána? Mindkettőt tolni se tudják. Meg aki munkába siet, nem ér rá.

Viszont ezzel, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hátha lesz valaki, akinek időben, energiában is belefér, hogy megoldja” – írta Katalin. Egyetértünk, vagy sem?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek