Újítják a Szolnoki MÁV FC pályáját – Képek

Megosztás

Nagy munkálatok folynak a Tiszaligeti Stadionban – A Szolnoki MÁV Utánpótlás FC a 2021/22-es szezontól szerezte meg a Tehetségközpont besorolást. Értesüléseink szerint most újabb három évre megkapták, ez az oka annak, hogy a centerpályát – ahogy a képeinken is látszik – felújítják.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportszervezeteket besoroló struktúrája Grassroots/Amatőr sportszervezeteket, Körzetközpontokat, Tehetségközpontokat és Kiemelt akadémiákat különböztet meg. A Tehetségközpontokhoz tartozó Körzetközpontból a megye legtehetségesebb labdarúgóinak összegyűjtése, képzése a legjobbak akadémiára juttatása a feladatuk.

Információink szerint a szolnoki labdarúgó utánpótlásképzés újabb három évre megkapta a Tehetségközpont besorolást, a fiatal sportolók által használt műfüves pálya nem olyan rég újult meg, most pedig a centerpályát újítják.

A Szolnok jelenleg az NBIII-ban játszik, 49 ponttal az ötödik pozícióban zárta a 2023/24-es szezont.

A stadiont 1974-ben adták át, majd a nyitómérkőzést egyből a nemzeti válogatott játszotta: Svájcot fogadtuk és vertük meg 1-0-ra. Hasonlóan emlékezetes mérkőzést játszottak a Tiszaligeti Stadionban 2010. június 6-án, amikor hétezer néző előtt arattak 6-0-s győzelmet a Baktalórántháza ellen, ezzel feljutva az NBI-be. Az első osztályú szereplésnek anno hamar vége lett, 30 mérkőzés alatt 21 pontot összeszedve az utolsó helyen végzett a csapat és kiesett az MTK-val együtt.

A stadion befogadóképessége hivatalosan 3437 fő, a hazai szektorba 2683, a vendégbe 754 szurkoló fér el.

Képek: Vajó Levente/Szol24

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek