Micsoda fordulat: veszített Szalay Ferenc Szolnokon

Megosztás

Az este 19 órás urnazárást követően a Nemzeti Választási Iroda elkezdte közzétenni az önkormányzati választások első részeredményeit. 22 óra után már eldőlni látszott a legtöbb Szolnok megyei település sorsa, de a megyeszékhelyen az utolsó pillanatig kérdéses volt a választás eredménye.

Szolnok: Szalay Ferencről már 2019-ben kiderült, hogy nem verhetetlen, akkor csupán 252 szavazattal szerzett többet, mint ellenzéki kihívója, így lett ismét szolnoki polgármester. Györfi Mihály (Párbeszéd-Zöldek -MSZP – Agóra Egyesület – Jobbik – Momentum – DK) 18 év után leváltja a regnáló városvezetőt, mivel 100%-os feldolgozottságnál az eredmény a következő: Györfi Mihály 39,90 százalék, Szalay Ferenc 38,68 százalék.

Szalay Ferenc, a regnáló polgármester a második helyen végzett

Jászberény: Megyénk második legnépesebb városában, a Jászság fővárosában Budai Lóránt ismét hatalmas fölénnyel szerezte meg a polgármesteri széket, ez már jól látszik a szavazatok 90, 48 százalékos feldolgozottságánál. A regnáló polgármester 71,7 százalékát nyerte el a voksoknak, míg kihívója, a fideszes Hajnal-Nagy Gábor 28,3 százalékot.

Jászberény eredményei 90,48 százalékos feldolgozottságnál

Jánoshida: Eszes Béla (független), a település regnáló vezetője folytathatja a munkát, hiszen a választópolgárok közel 64 százaléka húzta be neve mellé az ikszet.

Karcagon 100 százalékos feldolgozottság mellett a polgármesteri székért folytatott harcban biztos befutó a Fidesz jelöltje, Szepesi Tibor. Jobbikos kihívója, Lukács László György közel kétezer szavazattal maradt le.

Jászapáti: Árad a Tisza, vagyis a Tisza Párt által támogatott jelölt nyert. ifj. Pócs János a szavazatok 44,84 százalékát szerezte meg, vele szemben pedig 52 százalékot ért el a független Illés Gergő, így ő vezetheti a települést a következő négy évben.

Túrkeve: A független Sallai Róbert Benedek (aki korábban az LMP országgyűlési képviselőjeként vált ismertté a közvélemény előtt) folytathatja a munkát, hiszen a szavazatok 61,3 százalékát szerezte meg fideszes kihívójával szemben. Az eredmények megjelenése után, közösségi oldalán megköszönte a támogatást és bevallotta, hogy ő sem tökéletes polgármester.

A túrkevei polgármester-választás végeredménye

A közel 11 ezer lakosú Tiszafüreden a fideszes Ujvári Imrének nem volt kihívója, így ő már akár reggel is ünnepelhette a polgármesteri címet.

Kunszentmártonban a független dr. Szabó Péter meggyőző fölénnyel nyert. A jelenlegi polgármester, Wenner-Várkonyi Attila a szavazatok csupán 32,09 százalékát kapta, Petróczki Milánra 6,35 százalék voksolt, míg Jokity Zita 1,25 százalékon állt.

Kunszentmárton

A szavazatok 100 százalékának összesítése után kirajzolódott, hogy Tiszaföldváron ismét Hegedűs István a polgármester. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a végeredmény: Hegedűs István 52,43 százalék, Burján Zoltán, 30,8 százalék, Soós Antalné Molnár Erzsébet 12,44 százalék, Lipka László 4,34 százalék.

Fotók: valasztas.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek