Jászkunsági vízügyi szakemberek is segítenek az áradó Duna elleni védekezésben

Megosztás

Egészen pontosan a Kötivizig emberei segítenek, már meg is érkeztek a tiszai legények és leányok a Duna felső szakaszához.

A részletekről a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság számolt be a közösségi médiában.

Főmérnöki eligazítást követően ma 9 órakor útnak indult a KÖTIVIZIG Védelmi Osztagának 65 tagja (köztük 11 műszaki irányító) a győri központú Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság területére. A felkészült szakemberek a Dunán levonuló árvíz elleni védekezésben működnek közre a folyó szigetközi szakaszán.

Képeinken Harsányi Gábor műszaki igazgatóhelyettes látja el hasznos tanácsokkal a kollégákat, akiknek a többsége az utóbbi években már több hazai folyó (Duna, Dráva, Mura) árhulláma elleni védekezésben bizonyította hozzáértését és tapasztalatát.

Nagybajcsnál III. fokú tetőzésre számítanak, a Kötivizig szakemberei pedig már meg is érkeztek a szigetközi Duna-szakaszhoz.

A Duna szigetközi szakaszán az ár biztonságos levonulásának érdekében fokozott őrszolgálatot teljesítenek a vízügy munkatársai. A védekezés megerősítésére és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkájának támogatására 65 kolléga érkezett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól.

Az ártereken az évszaknak és a sok esőnek köszönhető dús növényzet lassítja a víz levonulását, ami növeli az előrejelzés bizonytalanságát.A vízügy szakemberei a nap 24 órájában követik az adatokat, elemzik a német, osztrák és szlovák modelleket. A megerősített vízügyes őrszolgálat folyamatosan figyeli a folyót, a változó helyzethez alkalmazkodva, felkészülten végzik az árvízi védekezést.

A Duna szigetközi szakaszán az ár biztonságos levonulásának érdekében fokozott őrszolgálatot teljesítenek a vízügy munkatársai. A védekezés megerősítésére és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkájának támogatására 65 kolléga érkezett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól. Az ártereken az évszaknak és a sok esőnek köszönhető dús növényzet lassítja a víz levonulását, ami növeli az előrejelzés bizonytalanságát. A vízügy szakemberei a nap 24 órájában követik az adatokat, elemzik a német, osztrák és szlovák modelleket. A megerősített vízügyes őrszolgálat folyamatosan figyeli a folyót, a változó helyzethez alkalmazkodva, felkészülten végzik az árvízi védekezést.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek