Végigverte a vihar a Jászkunságot, Szolnokon is újra rengeteg eső esett

Megosztás

A hétfő délutáni és esti viharok a megye déli részéről indultak és fokozatosan haladtak észak, észak-nyugati irányba. Bejött az időjárási előrejelzés, Jász-Nagykun-Szolnok megyében rengeteg helyen volt zivatar és felhőszakadás is. Szolnok megint víz alá került.

A borítóképen egy mezőtúri felhőszakadást látunk egészen érdekes szögből elkapva, a fotót Schulcz Jolánnak köszönhetjük. Túrkevénél pedig ilyen felhőkép fogadta hétfő este a kitekintőket.

Szolnok sem maradt ki a jóból hétfőn sem, a város egyes részein 25-28 mm csapadék hullott le viszonylag rövid idő leforgása alatt, míg például Rákóczifalvát 34-36 mm-nyi égi áldás érte, többször is felhőszakadás formájában. A csapadék egyébként továbbra is jól jön az Alföldön, de egy hosszú, áztató eső jobban esne a földeknek, mert a villámárvizek és a gyorsan elfolyó csapadékvíz kevésbé segít az aszályos területeknek. Egy kép az esti zivatarláncról, itt már elhagyta Szolnokot a nagy csapadék.

Szolnoki életképek a vihar elvonulása után.

Fazekas Mihály utca
Meder utca

Ilyen állapotokról számoltak be a Mosonyi és a Véső utcából is, de szinte az egész városban állt a víz ismét, ahogy az másfél hete is történt. A csapadék-elfolyórendszer ugyanis azóta is érintetlen.

Ez pedig a Széchenyi aluljáró hétfő este.

A következő napokban már csak elvétve számíthatunk záporokra, rövidebb zivatarokra, szombaton pedig már meghaladhatjuk a 30 fokot is napközben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek