Hiteltartozása miatt lett öngyilkos egy férfi

Megosztás

Hiteltartozás miatt árverezték el az otthonát a hónap elején annak 69 éves férfinak, aki múlt pénteken levetette magát a hatvani buszpályaudvar fölött elnyúló Meszlényi hídról – írja a Blikk.

„Reggel hatkor még elvitt kocsival a munkahelyemre, utoljára azt mondta, jön is értem este, de egy órával később már a rendőrök hívtak fel azzal, hogy a férjem öngyilkosságot követett el”

– mondta a lapnak Imre özvegye. A nő azt is hozzátette: mindketten szomorúak és csalódottak voltak, hogy elveszik a házukat, de ezen kívül semmi szokatlant nem vett észre a férjén.

A házaspár húsz éve vett fel három és félmillió forint hitelt, amiből egy alkalommal másfél milliót egyben be is fizettek. A férfi nyugdíjából öt éve 70 ezer forintot vontak le havonta, de az asszony korábbi fizetéseiből is törlesztettek folyamatosan. Ennek ellenére – az özvegy elmondása szerint –

a kamatok miatt a tartozásuk már a tízmilliót is elérte. A száz négyzetméteres, a jelenlegi piaci helyzetben több mint húszmilliót érő ingatlanjukat azonban jóval áron alul, mindössze nyolcmillió forintért kelt el az árverésen.

Az özvegy azt mondta, két hónapja kapták az első felszólító levelet az árverésről, és Imre nagyon nehezen viselte, hogy elveszik az otthonukat.

„Ide kötötte őt minden, húsz éve ez volt az otthonunk. Mindig azt mondta, én tartom benne a lelket, de ezek szerint nem bírta tovább” – mondta az asszony, aki azt is elárulta: Imre a forgalmijában hagyott egy cetlit, amire felírta a számát, hogy a rendőrök értesíthessék.

Az 53 éves nő az elmúlt hetekben minden használati tárgyukon és bútorukon próbált túladni, a férje ruháit zsákokba tette. A lakásban már szinte minden össze van pakolva, az asszony rövidesen elhagyja az ingatlant.

„Sajnos, a férjemet már nem hozza vissza semmi. A politikusoknak viszont tenniük kell valamit, mert rengeteg család kerül utcára kisgyermekekkel. Ugyan nekem lesz hova mennem, de sokaknak nem akad segítséget”

– mondta az asszony. Imre özvegye azonban a ház eladásával nem szabadult meg a hiteltől, és egyelőre azt sem tudja, hogy a férjét miből temeti majd el, hiszen az erre kölcsönkapott összeget is levonta a végrehajtó a fia számlájáról.

Kapcsolódó cikkek