Pócs János szárnysegédjeit küldték Magyar Péter jászapáti fórumának lejáratására

Megosztás

Sejteni lehetett, hogy a Pócs János országgyűlési képviselő által uralt városban, Jászapátin nem marad „megtorlatlanul” Magyar Péter jelenléte. Alig telt el egy nap, máris eszközöltek egy vérbeli, rákosista propagandavideót. Azt állítják, Magyar „kiszemelt magának egy környékbeli srácot”, akibe belekötött, majd valaki az autójának a kerekét is leengedte. A „srác” egyébként tényleg környékbeli, Bozóki Imre és a megyei Fidelitas elnöke, jászteleki önkormányzati képviselőjelölt.

A Jászapáti az első oldal, amit a helyi Fidesz a hivatalos kommunikációhoz használ, gyönyörű előélettel rendelkezik, erről itt írtunk a Szol24-en részletesebben. Kiderült, 2014 januárjában még Elég a sok BAL lábból néven működött, majd 2017-ben, fél évvel az országgyűlési választások előtt változtattak rajta, Elég a Jobb-GY-ikokból lett. Az előző évek bejegyzéseit módszeresen törölték, most ifj. Pócs Jánossal van tele az oldal.

Egy másik érdekes adalék, hogy Illés Gergő, Pócs fiának kihívója már több órával annak tényleges megjelenése előtt arról írt, olyan információk érkeztek hozzá, hogy készül „az újabb lincshangulatos propagandavideó” a két, Fidesztől kirendelt aktivista közreműködésével.

Némiképp sértés lenne aktivistának nevezni őket, hiszen a végig kamerázó, felvételeket készítő szárnysegédeket Antal-Bús Barbarának és Bozóki Imrének hívják: mindketten az országgyűlési képviselő mellett dolgoznak/dolgoztak, de a jászsági káderhiány miatt előbbi Jászberényben, utóbbi Jásztelken indul önkormányzati képviselőnek narancssárga színekben.

„Eljöttem a fórumra, mert kíváncsi voltam a választási programjára, hogy esetleg valami értelmeset tud-e az embereknek kínálni. És mint kiderült, nem tud. Mikor odajött hozzám, eléggé félelemkeltő volt, hogy odajött és agresszívan beszélt többször is. Félő volt, hogy esetleg valami atrocitás ér minket” – vallott az igazán embert próbáló helyzetről Bozóki.

Antal-Bús Barbara jászberényi és Bozóki Imre jászteleki képviselőjelöltek Magyar Péter fórumán Jászapátin

A főnökei helyében sorosista elhajlást gyanítanánk, hiszen Márki-Zay Péter 2022-es országgyűlési választásának jászberényi állomásán szintén jelen volt és videózott, miközben egy helyben ismert idősebb kormánypárti férfi önmagát a földhöz verve jelenetet rendezett. A rendkívül gyorsan összevágott felvételek által ezt úgy állították be, hogy MZP agresszív hívei megtámadták őt.

Ráadásul miután Magyar apáti fórumának vége lett és Bozókinak rá kellett jönnie, hogy még mindig fideszes, észrevette, hogy a gépjárműve egyik kerekét leeresztették, vagy kiszúrták. A Patrióta videójában elhangzott, úgy gondolja, ez Magyar Péter provokálásának és a felhergelt tömegnek köszönhető.

Látjuk tehát, a kommunikációs recept, ahogy a nagyobb ellenzéki megmozdulásokat a Pócs-művek próbálja elhitelteleníteni, meglehetősen egysíkú. Az összképet különösen rontja, hogy egy jól beágyazott, aktivistából lett képviselőjelöltről van szó, akit előszeretettel küldött a Fidesz az utóbbi években a „piszkos munka” elvégzésére.

Képek: Bozóki Imre Fb, Illés Gergő Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek