Rekord Tiszaburán, 51 egyéni jelöltet vettek nyilvántartásba

Megosztás

Nem gondoltuk volna, hogy épp Tiszaburán fog eszeveszett tempóban tombolni a demokrácia, de mégis így történt – öt polgármesterjelölt és féltucat önkormányzati képviselőjelölt között válogathat a lakosság. Ezzel rekordot döntöttek, a legtöbb nyilvántartásba vett egyéni listás induló itt található.

Az MTI szemlézte a rekordokat a Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adatai szerint. Tiszaburához nem ér fel, de a nyomában jár a heves megyei Halmajugra, ahol 46 jelölt verseng a hat képviselői helyért, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nagykállón pedig 42-en mérettetik meg magukat.

Magyarország egyik legszegényebb településén, a kunhegyesi járásban található Tiszaburán az éhezés, a nyomor és a bűnözés sajnos mindennapos. A polgármesteri tisztségért kettő független indul, valamint jelöltet állított a Fiatal Romák Országos Szövetsége, az Országos Roma Felemelkedésért Misszió Egyesület és a Cigány Közösségek Szövetsége.

Kunmadarason 39, Szendrőládon 37, Alsószentmártonban és Kunhegyesen 36-36, Kázsmárkon és Nyírmadán 35-35 jelölt indul, valamint összesen 26 olyan település van, ahol 30, vagy annál több egyéni listás jelölt indul a képviselő-választáson.

A több tucatnyi egyéni listás jelöltet ide kattintva tudja böngészni.

Kép: adomanytaxi.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek