Rablás miatt kell felelnie

Megosztás

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. március 7-én a kora délutáni órákban Szolnokon, egy buszról leszálló 60 éves sértettet követni kezdte, majd az asszony elé lépett és megütötte.

A nő az ütés következtében a földre esett, ekkor a támadó a járdán fekvő sértettől elvette az oldaltáskáját – melyben pénztárca, készpénz, személyes okmányok, mobiltelefon és bankkártya volt – és az élelmiszereket tartalmazó nejlonszatyrát, majd a sorsára hagyta.

A jogsértő ezt követően a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával 22.000 forint készpénzt vett ki egy terminálból. A férfi cselekményét megkönnyítette, hogy a bankkártya mellett a PIN-kód is fel volt jegyezve. A bántalmazás következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A szolnoki rendőrök az azonnalos helyszíni cselekmények eredményeként rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, azonban gyanúsított kihallgatását csak hónapok múlva tudták realizálni, mert a terhelt bujkált a hatóság elől. Az egyenruhások elfogató parancsot bocsátottak ki ellene, majd elfogását követően megtörtént a gyanúsított kihallgatása is. A nyomozók rablás bűntett, súlyos testi sértés bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetését rótták a terhére. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a terheltet, aki jelenleg is letartóztatását tölti a büntetés-végrehajtási intézetben.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek