Milliárdos vesztesége van a Fidesznek, de Pócs János jött és besegített

Megosztás

Azt nehezen hisszük, hogy kifogytak volna a (köz)pénzből, mindenesetre jelentős veszteséggel zárta a 2023-as évet a nagyobbik kormánypárt – 2,1 milliárd forint bevétel mellett 3,35 milliárd kiadást produkált. Ne aggódjanak, Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője busásan beleadott a különbözet rendezésébe.

A Magyar Közlönyben megjelent beszámoló egészét ide kattintva tudják elolvasni. Ez alapján derült ki, hogy milyen sikertelen év volt pénzügyileg a Fidesz számára a tavalyi.

Összesen 288 millió folyt be tagdíjakból, a központi költségvetésből 1 milliárd járt, a frakciótámogatás 574 millió, valamint több, mint 50 millió forint adományt kaptak.

Ha már adakozók: Deutsch Tamás EP-listavezető szépen beleadott a közösbe, 4,1 millió forinttal tömte meg a pártkasszát, míg Pócs János országgyűlési képviselő majdnem hárommillióval.

A Telex részletesen ismerteti, hogy egy tavalyi törvénymódosítás hogyan csökkentette a parlamenti frakciók támogatását. A Fidesznek 2023-ban 1,3 milliárd forinttal lett kevesebb bevétele, mint tavalyelőtt, míg az ellenzéki frakciók havi támogatása nagyjából megfeleződött.

Kép: MTI/Máthé Zoltán

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek