Megtévesztő névvel, egy hajmáskéri szervezet jelöltjeként indul Jászberényben az ex-fideszes képviselő

Megosztás

Érdekes dolgok történnek a Jászság fővárosában annak ellenére is, hogy a tavaly januári időközi választás után egy sokkal nyugodtabb mederben folyik a kampány. Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület és Hajnal-Nagy Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett Szatmári Anikó egykori kormánypárti önkormányzati képviselő is bejelentkezett a saját csapatával egy megtévesztő, Hajmáskéren bejegyzett egyesület égisze alatt.

Szatmári Anikó a 2019-es ciklust még a Fidesz képviselőjeként kezdte meg, egyéniben tudott nyerni. Jászberény politikai kálváriájával sokat foglalkozott az országos sajtó és a Szol24 egyaránt, mindenesetre időközi választást kellett kiírni, amelynek következményeként az ellenzéki pártokat tömörítő Közösen Jászberényért Egyesület elsöprő győzelmet aratott.

A Fidesz helyi szervezetét ezután Pócs János országgyűlési képviselő feloszlatta, a négy kompenzációs listáról bejutott képviselő közül három (Tamás Zoltán, Szatmári Anikó és Bohárné Bathó Rozália) ráadásul a választási blama után inkább a „nem kívánt”-kategóriába került a Fidesznél.

Az önkormányzati voksoláson Bohárné mellett, aki függetlenként indul az egyik körzetben, feltűnt Szatmári is, méghozzá egy komplett csapattal.

A Fidesz volt képviselője most egy civilnek mondott listát vezet

„A Közösen Egymásért Civil Egyesület JÁSZBERÉNYI TAGOZATÁNAK támogatására várjuk azokat a jászberényi jó magyar embereket, akik a hazug pártpolitika, a helyi kiskirályok és az álcivil egyesületek helyett egy VALÓDI CIVIL ÖSSZEFOGÁST szeretnének Jászberény vezetésében látni! Eljött az ideje, hogy országosan is és lokálpatriótaként helyi szinten is olyan emberek vezessék a településeket, köztük Jászberényt is akik nem hatalmi és anyagi érdekek miatt kerülnek pozícióba!” – írják a honlapjukon, helyi elérhetőségként pedig Szatmári e-mail címe és telefonszáma van megadva.

Együtt megváltoztatjuk a nemzet jövőjét – szintén az oldalán írja ezt a Közösen Egymásért Civil Egyesület, hozzátéve, a Kárpát-medence egész területéről várja az ősi sportokkal foglalkozó civil szervezetek, magánemberek, sportklubok, hagyományőrző csoportok jelentkezését. A másik fontos témájuk a gyógynövények és az ősi magyar gyógyászat különböző módjainak minél szélesebb körben való népszerűsítése. Érdekes programpontok.

A Fidesz egykori önkormányzati képviselője polgármesterként is szeretett volna indulni az egyesület színeiben, de nem vették nyilvántartásba, viszont hét választókerületben állítanak képviselőjelöltet és van kompenzációs listájuk, amelyet maga Szatmári Anikó vezet.

Adott tehát egy fura, jóformán ismeretlen, tisztázatlan célokkal működő, hajmáskéri kötődésű szerveződés, akik Jászberény mellett felbukkantak Nagykátán és Veszprém több településén. Berényben mindezt a csapatot a kormánypárt volt képviselője vezeti, ráadásul a „Közösen” és az „Egyesület” szavak meglepő módon a Közösen Jászberényért Egyesület nevére hajaznak. Június 9-én kiderül, hogyan értékelik a szavazók a megjelenésüket.

Képek: JTTV

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek