Szenzációs meccsen bravúros fordítás: megküzdött az idegenbeli győzelemért az Olaj!

Megosztás

Az elején óriási előnybe került a Fehérvár, de a Szolnok nem adta fel, a harmadik és negyedik negyedben, heroikus küzdelmet bemutatva hosszabbításra mentette a találkozót, majd a győzelmet is kicsikarta. Az Olaj ezzel elvette az Alba pályaelőnyét és két nap múlva a párharc végső lezárásáért léphet pályára, immáron Szolnokon.

Az Olajofficial beszámolója szerint a keddi bravúros csapatjátékot hozó egyenlítést követően ezúttal ismét Székesfehérvárra utazott az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapata annak reményében, hogy megismételje a legutóbbi mérkőzés eredményét. Nos, ezúttal egy másféle mérkőzést láthatott a nagyérdemű.
Méghozzá nem akármilyet! Oliver Vidin csapata Révész Ádám hiányában lépett pályára Fehérváron, ami nem könnyítette az egyébként sem egyszerű feladat végrehajtását: az Alba legyőzését hazai környezetben.

A kék-fehérek rögtön magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását és nagy lendülettel igyekeztek minél hamarabb dominálni a találkozót. A mieink ellenben rendkívül gyengén védekeztek az első negyedben, Oliver Vidin pedig időt kért, hiszen majdnem 40 pontot dobott a Fehérvár 10 perc alatt. Ezután pedig jött a feltámadás.

A második után a harmadik és a negyedik negyedet is megnyerték Pongóék, valamint átvették a vezetést. Az Alba rendkívül fáradtan is védte a hazai pályát, Vojvoda Dávid parádésan tüzelt, ám érezhető volt, hogy a lélektani előny már nálunk van. A rendes játékidő mégis hosszabbítással végződött, amit már nehezen lehetett ülve nézni.
A hosszabbításban Vidin elveszítette Eads-et, Thomas-t és Lukácsot is, ám ennek ellenére is hihetetlen akarattal küzdöttek a Jovanovic és Pongó vezette szolnoki játékosok. Durham vagánysága és Wiggins hidegvére a végén azt jelentette, hogy a szezon egyik legjobb mérkőzésén elvettük az Alba pályaelőnyét, így hétfőn már a párharc lezárásáért lépünk pályára a Tiszaligetben!

ARCONIC-ALBA FEHÉRVÁR – NHSZ-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 109–110 (37–18, 23–30, 18–23, 16–23, 15–16) – hosszabbítás után

Székesfehérvár, 1700 néző. Vezette: Cziffra, Mészáros, Győrfy

FEHÉRVÁR: Chambers 15/6, Roberts 16/3, Barnett 13/3, Balogh M., Dickey 15. Csere: Vojvoda 40/18, Kass, Philmore 10, Takács Milán, Takács Martin. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

SZOLNOK: Jovanovics 24/6, Eads 17/6, Lukács 16/6, Thomas 10, Wiggins 23. Csere: Durham 10/6, Pongó Máté 9/6, Rudner 1, Pallai. Vezetőedző: Oliver Vidin.

(Kép: MTI)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek