Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről – médiaszemle

Megosztás

Nem volt egyetértés az egy hónappal korábban készült polgármesterjelölti interjú megjelentetésében Miskolcon. A választási kampány késztetésére tavasszal ültetnek gyümölcsfákat Debrecenben, nem ősszel, amikor kellene. Egyre csak húzódik az első kecskeméti P+R parkoló átadása. A következő uniós költségvetési ciklusban növekedhetnek-e a települési önkormányzatok részére közvetlenül elérhető források? Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát, az elkövető nem tagadta tettét. Elkeseredett pedagógusok, toxikus légkör jellemzi az egyik jászberényi általános iskolában hosszú idő óta fennálló állapotok. Az Egyesült Államokban részesül magas elismerésben Veszprém eddigi egyetlen olimpiai bajnoka. Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Borsod24: A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nem vállalta az egy hónappal korábban adott interjúját, mégis megjelent

Beszélgetni hívta a Borsod24-et az önmagát civilként meghatározó, de többségében a Fidesz-KDNP politikusait és a hozzájuk közel álló személyeket maga mögött tudó Tóth-Szántai József, négy hét elteltével azonban már nem járult hozzá a cikk közléséhez. Miután a szerkesztőség bizonyos abban, hogy az elhangzott szöveget a szerző érdemben nem változtatta meg és nem torzította el, a riportalany tiltása és fenyegetése ellenére mégis olvasható a párbeszéd. És nem ez a közjáték az egyetlen érdekes része az interjúnak…

Debreciner: Mikor ültessünk gyümölcsfákat? Kampányidőszakban!

Debrecen fideszes városvezetése meghirdette közösségi gyümölcsöskertek létrehozásának programját szerte a városban, s az első helyen bele is fogtak a fák ültetésébe. A debreceni fideszes politikusok, jelenlegi és leendő fideszes önkormányzati képviselők tüsténkedéséről a az önkormányzati média alaposan beszámolt. Ha idén nem június 9-én lennének a helyhatósági választások, hanem ahogyan három évtizeden át mindig voltak, vagyis ősszel, akkor meglehet, a gyümölcsfákat is ősszel ültetnék a debreceni városvezető politikusok. Amikor a szakirodalom szerint ajánlott – írja a Debreciner.

KecsUP: Átadás közeli állapotban a homokbányai P+R parkoló, de vajon

Már jócskán a befejezés határát súrolja a város által beígért első kecskeméti P+R parkoló kivitelezése a homokbányán. Elképzelések szerint az itt parkoló autósok nemcsak biztonságban tudhatják autóikat, hanem ráadásul ingyen is használhatják a város tömegközlekedését. A központba vezető úthálózat fejlesztése azonban évek óta zajlik, és végeláthatatlan munkálatok vannak még hátra, nem beszélve arról, hogy az Izsáki út szélesítésekor nem alakítottak ki buszsávot sem.

Nyugat: Az E.ON nagyberuházása után kevesebb lesz az áramszünet

Néhány hónapon belül elindul Szombathelyen az áramszolgáltató 7 milliárdos építkezése, amely a város egyik legnagyobb beruházása lesz, ráadásul a napelemes rendszerek csatlakozását is megkönnyíti. A Nyugat.hu utána járt, mi fog történni azután, hogy a Bem utcai alállomás elérte kapacitásai határát, és milyen előnyökkel jár majd a Muskátli utcai új bázis létrehozása, illetve egy 132 kV-os távvezeték és egy földkábel létrehozása. A lap munkatársa többek között azt is kiderítette, mivel jár az építkezés, okoz-e kellemetlenségeket a lakosságnak, illetve mikor készül el beruházás.

Szabad Pécs: Cseh Katalint Magyar Péterről és uniós pénzekről kérdezték újságírók Brüsszelben

Cseh Katalint kérdezhette a Szabad Pécs Brüsszelben, többek közt Magyar Péterről is. A Momentum EP-képviselője a Szabad Pécs kérdésére beszélt arról is, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban növekedhetnek-e a települési önkormányzatok részére közvetlenül elérhető források. Az Európai Parlament ekkor fogadta el a migrációs és menekültügyi paktumot is, amelyet a Fidesz képviselői sem támogattak, de tüntettek ellene baloldali-liberális fiatalok is, akiket Orbán Viktorról kérdezett a pécsi lap.

Szegeder: Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát

Április 6-án este polgárőrökkel találkozhatott az, aki a szegedi Fidesz-iroda környékén sétált, ugyanis az épület ablakát előző éjszaka ismét betörték – írja a Szegeder. Nem először történt hasonló eset, de ezúttal legalább nem Molotov-koktél találta el a kirakatot, mint két éve. 

A párt helyi szervezete szerint a történtek mögött „a dollárbaloldal hecckampánya” áll, és bár most épp nem veszélyeztettek emberi életeket, az anyagi kár így sem elhanyagolható. „Ezért felszólítjuk a helyi baloldalt, hogy intsék önmérsékletre propagandagépezetük üzemeltetőit!” – írták a közleményben.  

Az elkövető, mint másnap kiderült, egy 22 éves férfi volt, aki nem tagadta tettét. 

Szol24: Nyomásgyakorlás, besúgórendszer, távozások egy jászberényi iskolában

Súlyos vádak, elkeseredett pedagógusok, a politika által fogva tartott, toxikus légkör – néhány szóban így foglalhatóak össze a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskolában hosszú idő óta fennálló állapotok. A Szol24-nek beszámoló, névtelenséget kérő tanárok által elmesélt történések országosan nem ismeretlen, de számos részletében morálisan rendkívül súlyos gyakorlatokról árulkodnak. A Szol24 több érintettet megszólaltatva járt utána az esetnek, és kiderült, Jánoshidán is hasonló kételyek merültek fel a tankerület módszereivel szemben.

Veszprém Kukac: Első magyar az atlétikai Hírességek Csarnokában

Június 2-án az USA egyetemi atlétikai Hírességek Csarnokában kap méltó helyet Veszprém eddigi egyetlen olimpiai bajnoka, Kiss Balázs, Atlanta (1996) ötkarikás kalapácsvető aranyérmese. A Dél-kaliforniai Egyetem sportolójaként sorozatban négyszer végzett az élen. Első magyarként kapja a megtisztelő elismerést az oregoni Eugene-ben az egyetemi bajnokság első napján.

A Veszprém Kukac munkatársa Kiss Balázzsal a városi stadionban beszélgetett, ahol első dobásaira, sikereire emlékeztette, és azt is megkérdezte tőle, részt vesz-e személyesen a beiktatáson.

Függetlennek tekintjük azt az orgánumot,
– amelynek tulajdonosa/kiadója nem politikai párt vagy annak alapítványa, bármely pártalapítású szervezete/szerveződése;
– aminek tulajdonosa/kiadója nem a kormány, nem települési vagy megyei önkormányzat, vagy ezek alapítványa, intézménye vagy bármely általuk létrehozott szervezet/szerveződés;
– ahol egyedül a szerkesztőség dönt önállóan az orgánum szerkesztési elveiről, gyakorlatáról és az orgánum tartalmáról.

Kapcsolódó cikkek