Ma kezdődik a szúnyoggyérítés Szolnokon

Megosztás

Szolnok városának hivatalos közösségi oldala arról tájékoztatta a lakosságot, hogy légi biológiai szúnyoggyérítés várható nagyjából négyszáz hektárnyi területen. Bár az időjárás alapján úgy tűnik, alkalmas a mai nap, egy esetleges délutáni rossz idő esetén a következő napok valamelyikén kezdik meg a munkát.

Az általuk alkalmazott készítmény emberre, méhekre és melegvérű állatokra teljesen veszélytelen. Szalay Ferenc polgármester egyébként tavaly úgy nyilatkozott, minden évben két gonddal küzd a város, a hóval és a szúnyogokkal. Mindkettő komoly pénzeket igényel. Az utóbbi években háromszor volt nagyon komoly gond a szúnyoghelyzettel.

A szúnyoggyérítés egy rendkívül fontos feladat, mivel a szúnyogok nemcsak önmagukban lehetnek kellemetlenek, de bizonyos fajtáik hordozhatnak betegségeket is. Ellenük a kémiai szerek bevetése a legelterjedtebb módszer, amiket általában a légkörbe vagy vízfelületekre permeteznek, hogy elpusztítsák a szúnyogokat.

Arról már többször írtunk a Szol24-en is, hogy sokan úgy gondolják, a kémiai szúnyogirtás egy idejétmúlt megoldás, hiszen a bosszantó vérszívókon kívül sok egyéb élőlény is áldozatul esik az eljárásnak.

Az eddigi bevett gyakorlattól azonban nagyon úgy tűnik, hogy nem akar eltérni a városvezetés.

Kép: Sóki Tamás/MTI

Kapcsolódó cikkek