Ellentmondásba került a kormány, új nyilatkozatuk szerint Varga Judit és Kocsis Máté is hazudott

Megosztás

A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit, illetve Kocsis Máté is feketén-fehéren kijelentette, hogy az ellenük forduló, az utóbbi hetekben óriási népszerűségre szert tett Magyar Péter csak korábbi feleségének köszönhetően kapott jól fizető állami állásokat. Most viszont ezt kerek-perec tagadják, a kettő között viszont óriási ellentmondás van.

A propaganda által igencsak nagy erővel terjesztett Hajdú Péter-Varga Judit interjúban hangzik el a volt igazságügyi miniszter asszonytól a Magyar Pétert lejárató mondat, Kocsis Máté pedig szintén nagy nyilvánosság előtt állította Vargához hasonlóan, hogy kizárólag Varga Juditnak köszönhette állami állásaiba való kinevezését Magyar Péter. Most teljes hátraarcot hajtott végre a kormány a témában, így viszont hazugságban hagyták (?) Varga Juditot és Kocsist is. A két állítás közül ugyanis az egyik egészen biztosan hazugság.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábban arról beszélt Hajdú Péter műsorában, hogy a volt férje, Magyar Péter neki köszönhetően kapott állásokat állami vállalatoknál.

Még Varga Judit előtt ugyanezt állította Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető is. „Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – mondta azután, hogy Magyar Péter a Budapesti Nyomozó Ügyészségen nyilatkozatot tett a Völner–Schadl-ügyben.

Az MSZP politikusa, Tóth Bertalan ezért külön-külön megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt és az összes minisztert a kinevezési gyakorlatról:

  • Ön hány rokonát, hozzátartozóját, ismerősét juttatta munkahelyhez a kinevezése óta?
  • Milyen munkakörben helyezte el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben?

A vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadók

– érkezett az egységes válasz. Ezzel csak annyi a gond, hogy totális ellentmondás van a korábbi nyilatkozatok és a mostani válasz között. Tehát vagy most nem mond igazat a kormány, vagy Varga és Kocsis hazudott néhány héttel ezelőtt. Melyik fedi a valóságot? A kettő együtt nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek