Szép számmal mennek a megyéből is Magyar Péter holnapi demonstrációjára

Megosztás

2010 óta az eddigi legnagyobb kormányellenes tüntetésre készülnek április 6-án, azaz holnap. A tömeg délután fél kettőtől fog gyülekezni, majd háromkor kezdődik a demonstráció a Kossuth téren. Külön telekocsis Facebook-csoportok indultak a vidékiek számára, a Szol24 megkérdezte az egyik jászberényi szervezőt, ugyanis a városból is sokan együtt indulnak útnak.

Talpra Magyar – Telekocsi néven indult közösség a Facebookon azok számára, akik szervezetten szeretnének feljutni vidékről a fővárosba. Nemrégiben az aktuális telekocsi-helyzetet térképen foglalta össze az egyik posztoló, ezek alapján Északkelet-Magyarországon és a Balatontól északra lenne még szükség sok Budapestre induló sofőrre, ennek ellentéte pedig Pécs, ahol több autós regisztrált, mint ahány utas.

A Válasz Online podcastjében a hirtelen berobbant Magyar Péter maga is megemlítette, hogy sok emberre számítanak vidékről. A Szol24 megkeresésére a közös jászberényi indulást szervező helyi lakos elmondta, délelőtt 11:00-kor indulnak a Lehel Vezér Gimnázium elől, tehát ott lesz a gyülekező, Nagykátáig kocsival mennek, majd onnan vonattal Budapestig.

Hozzátette azonban, legalább húsz olyan emberről tud, aki nem Facebookozik, tehát nincs a digitális térben, mégis ott lesz holnap délután. Ez azért is fontos, mert sokan hajlamosak az online adatok alapján előre le-, vagy túlbecsülni a valóságot.

„Bízunk a változásban, hogy valaki elindított egy olyan folyamatot, ami megmozgatja a parkolópályán lévő embereket. Nem konkrétan Magyar Péter miatt megyünk ki, hanem mert megmozdult valami, a társadalmi elégedetlenség miatt” – tette hozzá a jászberényi szervező.

Szerinte a mérhetetlen korrupcióra és a gyűlöletkeltésre nemet kell mondani, emellett pedig a Fidesz elvesztette az ítélőképességét és az értelmiségi bázisát. „Azoknak, akik holnap kint lesznek, már nem elég az egymondatos szöveg.”

„Az új Magyarországért 15.00 és 17.00 óra között demonstrálunk a nemzet főterén. Legyünk rengetegen és követeljük, hogy a kormány adja vissza a hatalmat és a választás lehetőségét a népnek” – olvasható az esemény leírásában a Facebookon, amelyre eddig majdnem 35 ezer ember reagált.

Kép: Magyar Péter Fb

Kapcsolódó cikkek