Minden világos, ne csodálkozzunk, hogy Rapport Richárd nem akart tovább magyar színekben sakkozni

Megosztás

Éljátékosként és látva, hogy milyen pénzeket markolnak fel a focisták és a politikusok, ön itt maradt volna a minimálbér feléért? Nagyon megbecsülve érezhette magát a világ egyik legjobbja, ne csodálkozzunk, hogy betelt a pohár.

„Végre megtudtuk, miért román színekben versenyzik a világhírű magyar sakknagymester, Rapport Richárd! A Sakkszövetség elküldte a támogatási összegeket: nemzetközi élvonalban versenyző Rapport az éves minimálbér kevesebb, mint felét kapta tavaly a saját hazájától!”

– jelentette be Szabó Tímea, aki több hónapja közérdekű adatigénylésben kérte ki a Magyar Sakkszövetségtől, hogy pontosan mekkora támogatásokat nyújtottak az elmúlt évben Rapportnak.

A Párbeszéd parlamenti képviselője azt írja, a héten elküldött adatok szerint „a sakknagymester szégyenletesen méltatlan, mindösszesen egymillió forintos éves támogatási összegben részesült”. „Ez ugye körülbelül egy másodosztályú átlagos labdarúgó havi(!) bére, vagy talán még annál is kevesebb, a KSH által közzétett éves minimálbérnek (2 008 800 forint) pedig kevesebb, mint a fele” – írja.

A 27 éves sakknagymester szeptemberben úgy döntött, hogy román színekben folytatja a nemzetközi pályafutását. További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek