„Lám, még élek” – Betegségéről nyilatkozott Balázs Péter

Megosztás

Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 2007 és 2021 között vezette a Szolnoki Szigligeti Színházat, őt Barabás Botond követte. A 81 esztendős, legendás színésszel a Blikk készített interjút: szóba került a betegsége, a családi összejövetelek, de még a Fradi és a Liverpool is.

Ha azt kérdezik tőlem, hogy vagyok, azt felelem, köszönöm, jól. Ez az egyszerű és rövid válasz, mert valójában magam sem tudom, hogyan is állok a betegséggel folytatott küzdelemben. Amikor megkaptam a súlyos, rémisztő diagnózist, megijedtem, aztán jöttek a kezelések, hallgattam, figyeltem az orvosokra, és lám, még élek” – árulta el a lapnak.

Hozzátette, csak ritkán mozdul ki otthonról, színházba már nem jár és a színjátszás sem hiányzik neki. Inkább tévét néz otthon, egyetlen Ferencváros, vagy Liverpool-meccset sem hagyna ki.

81. születésnapját a családja körében ünnepelte, rengeteg szeretetet kap tőlük, „a betegséggel folytatott harcban is belőlük merítettem erőt.” Feleségével, Csillával a 60. házassági évfordulójukat ünnepelték, őt egy csodálatos nőnek nevezte, aki nélkül nem valószínű, hogy ilyen emlékezetes pálya lenne mögötte.

És mit gondol Balázs Péter napjaink Magyarországáról és a globális viszonyokról? Egyrészt, szomorú az ország megosztottsága miatt.

„Mi, magyarok képtelenek vagyunk békében élni. Riaszt a közelünkben dúló háború, amely egyértelműen a pénz hatalmáról, a fegyverkereskedelemről is szól. Aki szembenézett súlyos betegséggel, az százszorosan tudja értékelni, milyen jó is lenne békében élni. Sőt, élni…”

Kép: Knap Zoltán

Kapcsolódó cikkek