Ne csak március 8-án legyen nőnap!

Megosztás

Bármennyire is hangsúlyozzák manapság a nemek közötti egyenlőséget, sajnos nem ez jellemzi a hétköznapokat, jelentette ki Györfi Mihály. Az MSZP megyei elnöke a nemzetközi nőnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy még mindig kevesebbet keresnek a nők ugyanabban a beosztásban, mint férfi társaik.

Különösen hátrányban vannak a családot alapított nők, akiktől a munkahelyen azt kérdezik, hogy akarnak-e gyermeket, hiszen már ez is a diszkrimináció jele. A nőknek ráadásul kétszer annyit kell teljesíteniük a munkahelyen, hogy elismerjék eredményeiket.

De megnézhetjük a közéletben, a politikában betöltött szerepüket. Miközben Magyarországon döntő többségben vannak a nők, ez nincs reprezentálva a közéletben, a politikai életben. Például az Orbán-kormányban alig vannak nők, dominálnak a férfiak, ráadásul nem is akárhogyan.

Erről különösen fontos beszélni a nőnapon, csakhogy ezek nem csak ezen az egy napon fontos kérdések.

Mindennapos témákról van szó, amiben bőven lenne mit tenni, lényegében minden nap nőnapnak kellene lenni.

Az MSZP, mint a magát egyetlen baloldali pártnak definiáló politikai szervezet régóta küzd az egyenlőségért, azért, hogy közelítsenek egymáshoz a férfiaknak és a nőknek adott bérek, valamint azért, hogy minél több női vezetője legyen az országnak és ne csak szavakban legyen egyenlőség a nemek között.

Györfi Mihály az MSZP nevében virággal köszöntötte a hölgyeket Szolnok egy pontján

Nyitóképen: Györfi Mihály (jobbra) sajtótájékoztatóját tartja.

Kapcsolódó cikkek