Teljesen megújulhat a 32-es főút Jászberény és Szolnok közötti szakasza

Megosztás

Aki rendszeresen használja a szóban forgó útszakaszt, talán csak annyit mond: „ráfér”. És valóban, a jelentős teherforgalmat lebonyolító 32-es főút a Jászság fővárosa és a megyeszékhely között méltatlanul rossz állapotban van. A nyilvánosságra kerülő tervek szerint azonban teljesen megújulhat, sőt, kerékpárúttal akarják kiegészíteni.

A 32-es számú főút a Jászságon át köti össze Hatvant és Szolnokot, nagyjából 80 km hosszú, az M3-as autópálya elágazásaként ered és a megyeszékhelyen áthaladva a 4-es főútba csatlakozik, úgy ér véget.

A Jászsági Térségi TV kereste meg a Közútkezelőt a fejlesztéssel kapcsolatban, ám ők közölték, hogy mindez átkerült az Építési és Közlekedési Minisztérium hatáskörébe. Ők azt válaszolták, mostanra a kormány nemcsak szakaszos, hanem az út teljes felújítását tűzték ki célul.

„A komplex útfelújítás Jászberénytől Szolnokig terjedő szakaszára azt jelenti, hogy az egész újra lesz tervezve, az egész mellé kerékpárút lesz tervezve és nemcsak 5 cm burkolatjavító aszfaltot kap, hanem, ha szükséges, egy-másfél méter mélyen kiszedik a talajt” – árulta el a tévének Pócs János, a térség országgyűlési képviselője.

Természetesen mindez nem egyik napról a másikra történik, komoly változtatásokat kell eszközölni a költségvetésben, és persze be nem tartott ígéretekről is hallottunk már, de ha minden a tervek szerint alakul, jövő év közepén kezdődhet a felújítás.

Pócs János hozzátette, közel 100 milliárd forintos projektről van szó, a Közútkezelő pedig addig azt ígéri, a legrosszabb szakaszokat igyekeznek járhatóvá tenni.

Kép: Jászsági Térségi TV

Kapcsolódó cikkek