Pócs Jánosék távol maradnak az önkormányzati rendezvényektől, külön emlékeztek a kommunizmus áldozataira

Megosztás

Jászberény város önkormányzata holnap, azaz február 26-án a bíróság falán elhelyezett emléktáblánál rója le tiszteletét. Úgy tűnik azonban, hogy a magát harcos antikommunistának beállító Pócs János és helyi kormánypárti köre nem közösködik másokkal, inkább saját maguknak tartottak rendezvényt.

Az Országgyűlés az évezred elején határozott arról, hogy február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja lesz. Ezen a napon tartóztatták le a Kisgazdapárt főtitkárát, Kovács Bélát a szovjet megszállók.

Előtte egy nappal, szombaton a jászberényi ÁVH börtönben fogvatartottakra emlékeztek. A lovas és gyalogos hagyományőrző huszár díszegység bevonulása után Faragó Annamária rendező köszöntötte a megjelenteket.

Ünnepi beszédet mondott dr. Czermann János, stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár és persze Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője.

A jászberényi önkormányzat meghívást nem kapott az eseményre, mostantól tehát a látszatát sem akarja kelteni a kormánypárti megyei vezetés annak, hogy minden tekintetben elkülönülnek politikai ellenfeleiktől.

Kép: Jászsági Térségi TV

Kapcsolódó cikkek