Használaton kívüli sütőben tárolták a pénzt az étteremben, a szakács ellopta

Megosztás

Ráadásul aztán az étterem nyitott kasszájából is elemelt több mint százezer forintot, most vádat emeltek ellene.

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy Pest vármegyei lakhelyű férfivel szemben, aki egy étterem szakácsaként ellopta a raktárból a nem használt sütőben tárolt készpénzt – számolt be róla a Karcag TV.

– A vádirat szerint a férfi 2022 augusztusától Újszászon egy vendéglőben dolgozott szakácsként, és munkája közben rájött, hogy a vendéglő tulajdonosa a raktárban egy használaton kívüli, régi sütőben elrejtve nagyobb összegű készpénzt tárol – mondta el dr. Ocsovai Ágnes. A tűzhelyből összesen 843 ezer forint készpénzt vitt el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője hozzátette: később az étterem nyitott kasszájából további 115 ezer forint összegű készpénzt vett ki, majd meglógott.

Tette nagyon hamar kiderült, az esetet követően elkapták, és nem kerülhette el a felelősségre vonást.

– A járási ügyészség a vádiratban letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint a lopással okozott kár megfizetésére tett indítványt a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször is büntetett, különös visszaeső férfival szemben – közölte dr. Ocsovai Ágnes.

Forrás és fotó: Karcag TV

Kapcsolódó cikkek