Háborognak a szolnokiak, a megyei kórházban nincs ultrahangos orvos

Megosztás

Több, mint fél év várakozási idő után esetleg szó lehet arról, hogy bejusson az ember. Természetesen mindez az “ingyenes” közegészségügyünkben van, maszekon semmi gond.

Annak idején a 300 forintos vizitdíjért keresztre feszítették Gyurcsányt, most a közegészségügyben az ingyenes ellátás egyre inkább megszűnik. Jász-Nagykun-Szolnok megyében különösen hatalmas gondok vannak, akár a szolnoki, akár a jászberényi, akár a törökszentmiklósi intézményt vesszük alapul. Miről panaszkodik most Szolnok lakossága? Többek között erről is. Vajon hova húzták az ikszet 2022 tavaszán?

Erzsébet osztotta meg először gondolatait a közösségi médiában, majd jött a számtalan megerősítés, hogy bizony óriási gondok vannak szinte minden területen a közegészségügyben. “Szolnokon, egy megyei kórházban nincs ultrahangos orvos. Felmondott, a várakozási idő 6-8 hónap! Majd hívnak telefonon!” – panaszkodott a hölgy.

A hozzászólások között pedig talán még elkeserítőbb kép rajzolódott ki előttünk, mire számítsunk jelenleg, ha szegények vagyunk és nincs pénzünk magánorvosokat megfizetni.

“Nekem 2 hete augusztusra adtak volna időpontot. De ha nem lesz orvos, akkor decemberre.” S. Lajosné tapasztalata. “Más osztályon is ez van. Szemészetre a férjem az ősszel kért időpontot, márciusra kapott, de előtte szóljon oda, tudják-e fogadni. Magyarul lesz-e orvos egyáltalán akkor. Mondjuk addig meg lehet vakulni.” “Jászberényi kórházban sincs…”

“Tiszaújvárosban sincs.” “Hamarosan választások lesznek, lehet értékelni a töretlen munkát, amit a magasan képzett, szerény politikusaink végeznek 4 évről 4 éven át és tovább.” “Olyat mondjunk már, ami Szolnokon van. A csóróságon, nyomorúságon, csőtörésen, befejezetlen utakon, befejezetlen strandon, befejezetlen szállodán kívül” – írta egy másik hozzászóló.

“Ugyanezt a választ kaptam pajzsmirigy ultrahangra. Szánalmas! Megyeszékhely!” “Bőrgyógyászat 2,5 hónap, szájsebészet 2 hónap várakozási idő.”

Végül egy másik kommentelő pedig summázta a történéseket. “Jó reggelt kívánok! Egészségügyi hozzájárulás néven a jövedelmük 18,5%-át minden hónapban betetszenek erre fizetni! Aztán ezen felül lehet menni magánba ha valami baj van. Mert olyan,hogy állami egészségügy megszűnt létezni. A legközelebbi választáskor el lehet menni szépen véleményt nyilvánítani ha valami nem tetszik vagy lehet tűrni tovább ahogy eddig. De akkor nem kell ám elégedetlenkedni!”

Kapcsolódó cikkek