Látássérültek kézműveskedtek Szolnokon

Megosztás

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének szolnoki Móra Közösségi Terében kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek a napokban. A program apropóját már a közeledő a húsvét adta.

A résztvevők  tojásokat díszítettek különféle módokon: festékekkel, gyöngyökkel és csipkékkel. Készült hungarocell alapból húsvéti nyúl, és papírból asztali dísz kosárka is. 

A foglalkozásra nem csak a megyeszékhelyről, hanem Jászberényből is érkeztek látássérültek.

– Ebben az évben havi rendszerességgel, minden hónap második szerdáján fogunk tartani kézműves foglalkozásokat egyesületünk tagjainak, akik különböző kézműves technikákat próbálhatnak ki, sajátíthatnak el – mondta Kissné Kérdő Gabriella, a Móra Közösségi Tér vezetője.

– A megvalósítandó tárgyak egy része kötődik az adott évszakhoz, az időszak ünnepeihez. Több ajándékba adható vagy lakásdíszként használható – hangsúlyozta.

– Fontos számomra, hogy a látássérült emberek is megismerhessék az alkotás örömét, az „én is meg tudom csinálni” élményét – vélte a vezető. Hozzátette, hogy maga is szívesen kézműveskedik otthon is, évek óta ez
az egyik kedvenc időtöltése.

A következő foglalkozás március 13-án lesz, akkor az érdeklődök tavaszi papírvirágokat készíthetnek majd, tudtuk meg Zana Anitától, a JNSZM VAKOK kommunikációs munkatársától.

Kép: A teljesen vak Heninek édesanyja segített a kivitelezésben

Kapcsolódó cikkek