Jelentős útfelújítás kezdődik Törökszentmiklóson

Megosztás

Hamarosan megkezdődhet két fontos útszakasz felújítása is, erről Markót Imre a település polgármester számolt be Facebook-oldalán.

Egy pályázat keretében az önkormányzat 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült 2022. december 14-én. A pályázatban a Vásárhelyi Pál út Táncsics út és Ady Endre utca közötti szakaszának, és a hozzá kapcsolódó parkolóknak a felújítása; valamint a Földvári út Dózsa György út és az iparvágány vasúti átjáró közötti szakaszának a felújítását tervezik.

Markót Imre most arról tájékoztatta a lakosokat, hogy sikerült kiválasztani a kivitelezőt, így hamarosan elkezdődhet a munka.

“Lezárult a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzés, a nyertes kivitelezőkkel a napokban megtörténik a szerződéskötés, így a tavasz folyamán a kivitelezés megvalósulhat. Jó hír, hogy a nyertes ajánlatok összesen nettó 36 millió forinttal alacsonyabbak voltak, mint a rendelkezésre álló összeg, így az eredetileg tervezetthez képest a felújítás többlet műszaki tartalommal valósulhat majd meg” – írta bejegyzésében a polgármester.

A Földvári út felújítását a Békésút Kft. nyerte 49.552.180+ÁFA összeggel, a Vásárhelyi Pál út felújítását pedig a Méter Mélyépítő Kft. 89.300.000+ÁFA összegben.

A fejlesztés a TOP Plusz-1.2.3-21 Belterületi közutak fejlesztése c. pályázat segítségével valósul meg.

A polgármester teljes bejegyzését itt olvashatják:

Kapcsolódó cikkek