Növelnék a parkolóhelyek számát Törökszentmiklóson

Megosztás

Mindenhol gond a megnövekedett jaárműállomány parkolása. Az autókkal le is kell állni adott helyeken, de sok helyen a parkolóhelyek száma nem tartott lépést a motorizáció fejlődésével. Törökszentmiklóson most javulhat a helyzet.

– Mindannyian érzékeljük, hogy a városközpont területén a jelenlegi parkolási lehetőségek rendkívül hiányosak – kezdte mondandóját Markót Imre.

– Annak érdekében, hogy ezen mielőbb változtatni tudjunk, a parkolók kiépítéséhez szükséges tervezői munkák megkezdődtek. Olyan szilárd burkolatú parkolóhelyek kialakítására törekszik az önkormányzat, ahol a parkolóban keletkező csapadékvíz elvezetése is megoldott lesz. Ugyanakkor szükségessé válik egy átfogó, helyi parkolási rendelet megalkotása is – tette hozzá a város polgármestere.

A következőkre lehet számítani:

• A Bocskai út Kossuth tér és Batthyány út közötti szakaszán, a jelenleg is használt útpadkák igénybevételével, a zöldfelület rendezésével az út mindkét oldalán párhuzamos parkolást tervezik,

• Az Almásy út teljes hosszán készül egy átfogó zöldfelület-fejlesztési terv, mely magában fogja foglalni a meglévő intézmények és szolgáltatások elhelyezkedéséhez igazodó parkolók kijelölését. A terv foglalkozik az Árnyas út sarkán lévő garzonházat körülölelő terület rendezésével is,

• A Szemere Bertalan utca zöldfelületi fejlesztésének terve az EGYMI parkolási helyzetére is megoldási javaslattal lesz. A Mentőállomás mögött meglévő, jelenleg zúzottkő burkolatú parkoló megépítése mellett új parkolóhelyek is ki lesznek jelölve a készülő tervben.

A polgármester szerint az idei költségvetésben megfelelő forrást tudnak biztosítani a meglévő parkoló szilárd burkolattal való megépítésére. Várhatóan a nyár folyamán a kivitelezés megtörténik.

A két utóbbi esetben a tervek készítését közösségi tervezésben kívánják megvalósítani, mint az 2018-ban a Galambos park fejlesztési terveinek készítése során is történt, folyamatos lakossági véleményezéssel.

Forrás: Markót Imre Facebook

Kapcsolódó cikkek