Hamarosan fény derül Jász-Nagykun-Szolnok legfinomabb tortájára

Megosztás

A zsűrinek bizonyára nem lesz könnyű dolga, ugyanis több, mint ötven profi és amatőr cukrász által készített finomságot kell majd értékelniük, közülük kerül ki Jász-Nagykun-Szolnok megye tortája profi, amatőr és mentes kategóriában, ezt a címet a győztesek a jövő év decemberéig viselhetik.

A jelentkezés már lezárult, azoknak a versenyzőknek, akik megmérettetik magukat, február 12-én (hétfő) reggel 8 és 10 óra között kell eljuttatniuk a tortákat a megyeházára. A feltehetőleg finomabbnál finomabb alkotásokat egy szakmai zsűri fogja értékelni.

A megyei önkormányzat második alkalommal hirdette meg a felhívást, céljuk, hogy erősítsék a gasztronómiai hagyományokat. A díjazott torták a helyi rendezvényeken fognak felbukkanni, emellett két éven át viselhetik a „megye tortája” címet a három említett kategóriában.

A zsűri tagjai: Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, az Oldalas Magazin főszerkesztője, Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Erdős Hanna, négyszeres olimpiai és világbajnok mestercukrász, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Mautner Zsófia gasztroblogger, az „Alföld Szíve” gasztronagykövete, az Ország Tortája verseny zsűritagja és Pálszabó Mihály aranykoszorús mesterszakács, tanár.

Kapcsolódó cikkek