Orbán Akbar, azaz Orbán a legnagyobb – hirdette egy póló Jászberényben egy fideszes fórumon

Megosztás

Brüsszel, genderpropaganda, migránsgettó, háború és béke: ismét felmondták a kötelezőt a Polgári Estnek nevezett jászberényi kormánypárti fórumon a Déryné Rendezvényház nagytermében. A meghívott vendég a KDNP Európai Parlamenti képviselője, Hidvéghi Balázs volt.

Pócs János országgyűlési képviselő szerint a rezsicsökkentés megvédése érdekli a legjobban az embereket, miközben arról is beszélt, egyik-másik ország hibájából a világháború küszöbén állunk. Úgy fogalmazott, a kérdés csak az, hogy a háborút, vagy a békét támogatjuk.

„A sokadik nemzeti konzultáció volt már, mert Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a legfontosabb kérdésekről. Ez ma ritkaság” – mondta Hidvéghi. Hozzátette, szerinte az elmúlt években Brüsszel elárulta az európai gazdákat, mindezt külső érdekeknek kedvezve.

A választásoktól júniusban európai szinten a jobboldali pártok erősödésére számít, itthon pedig elégedett volna azzal, ha a Fidesz a 2019-es eredményét el tudná érni.

A Fidesz-KDNP akkor 13 képviselőt tudott küldeni az Európai Parlamentbe, összesen 1 824 220 szavazatot kaptak. A Demokratikus Koalíció 4, a Momentum 2, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik 1-1 mandátumot szerzett.

Az este színfoltját mégsem a gonosz Brüsszelről való tanácskozás jelentette, hanem a tény, hogy Pócsot és Hidvéghit is messziről lekörözte propaganda tekintetében egy helyi lakos, aki „Orbán Akbar” pólóban jelent meg.

A sokak által ismert „Allahu Akbar” muszlim kifejezés eredeti jelentése: Isten a leghatalmasabb, a legnagyobb. Gyakran a napi imádság közben mondják, de emellett a boldogságukat, meglepettségüket, sajnálatukat is ezzel fejezik ki ezzel erősítve, hogy minden dolog Istentől jön. Pontosabban esetünkben Orbán Viktortól.

Képek: Pócs János Fb, Bosszankodó Jászberény Fb

Kapcsolódó cikkek