Döbbenetes – késsel támadt a jászberényi ebrendészre egy férfi

Megosztás

Jászberényben, a Szérűskert utcában élő helyi lakos telke körüli felfordulásra és az utcán kóborló állataira már régebbről érkeztek panaszok, most azonban egészen megdöbbentő esetről számoltak be. A fehér puli ismét az utcán volt, amikor a korábbi jelzések után az ebrendész el akarta vinni az állatot, a férfi azonban késsel támadt rá.

A szóban forgó utca környékén élők szerint a puli bicikliseket kergetett és az arra járó családosokat, kisgyerekeket is ijesztgetette, többen féltek tőle.

Megkeresésünkre Jászberény jegyzője, Baloghné dr. Seres Krisztina elárulta, egy korábbi helyszíni szemlén néhány héttel ezelőtt már látták, hogy az utcán kóborol a kutya, ekkor megtették a feljelentést. Emellett aggódó telefonhívásokat kapott a tarthatatlan helyzet miatt a lakosoktól.

Az ebrendész a helyszínre érkezett, de nem tudta megfogni az állatot, ezért altatópuska segítségét vette igénybe, amitől elaludt. Információink szerint a felelőtlen gazda azután jött ki a házából, amikor az ebrendész épp el akarta vinni az ebet.

A férfi ezután agresszívan viselkedett, sőt, a nála lévő késsel szúró mozdulatokat tett. Szerencsére komoly sérülés, késelés nem történt, de ez elképzelhető, hogy csak az ebrendész fizikai túlerejének volt köszönhető.

A jegyző emellett a Facebookon tájékoztatta a lakosságot a történtekről. „Kérem, aki a támadással kapcsolatban érdemi információval tud szolgálni, jelentkezzen a Jászberényi Rendőrkapitányságon, ahol az ebrendész már meg is tette a feljelentést” – írta.

Kép: Seres Krisztina

Kapcsolódó cikkek