Az LMP saját frakcióvezető-helyettesét indítja polgármesterjelöltként az egyik kerületben

Megosztás

Az ország egyetlen kőkeményen szocialista fellegvárában, a XIII. kerületben méreti meg magát Kanász-Nagy Máté. Egy olyan körzetben, ahol Tóth József, az MSZP által delegált polgármester rendre porrá veri ellenfeleit húsz éve.

Önállóan indul az önkormányzati választáson az LMP a főváros XIII. kerületében, az ellenzéki párt polgármesterjelöltje Kanász-Nagy Máté országgyűlési frakcióvezető-helyettes lesz, írja az MTI.

Egy online sajtótájékoztatón a párt társelnöke, Ungár Péter azt mondta, számos olyan önkormányzati vezető van, aki nagyon régóta tölti be a hivatalát és aki már nem feltétlenül a legalkalmasabb erre a pozícióra. Kanász-Nagy Máté személyében azonban egy alternatív, modern megoldást kínálnak a XIII. kerületiek számára. Olyan „zöld polgármesterre” van szükség, aki a kerület egészével foglalkozik, azon részeivel is, amelyek eddig kisebb figyelmet kaptak – tette hozzá Ungár.

Kanász-Nagy Máté elfogadta a felkérést, valamint kijelentette, hogy a kerületet meg kell védeni a folyamatos és agresszív lakópark-építkezésektől. Az LMP ugyanis elutasítja, hogy nagyobbnál nagyobb plázákat és felhőkarcolókat építsenek Budapest közepére, Angyalföld mellé. Óriási mind a fővárosi, mind a kerületi vezetés felelőssége abban, hogy a „maxi-Dubaj beruházás” milyen formában valósul majd meg – mondta a polgármesterjelölt.

A második Orbán-kormány regnálása alatt lezajlott önkormányzati választásokon Tóth minden alkalommal súlyos vereséget mért a fideszes jelöltekre, 2019-ben 81 százalékot szerzett Bagdy Gábor (19%) ellenében. Azon a választáson az ellenzéki oldalról már nem is indítottak jelöltet.

Kapcsolódó cikkek