Cegléden is megkezdődik a konyhai hulladék gyűjtése

Megosztás

A MOHU eleinte 14 város társasházas övezetében indítja el az új szolgáltatását, vagyis a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtését. Szolnokon elsőként osztottak ehhez szükséges edényzetet, míg Cegléden ez hamarosan megtörténik.

Szolnokon első körben nagyjából húszezer embert érint a kezdeményezés a Bajcsy-Zsilinszki út és a Széchenyi körút egyes lakóközösségeiben. Edényzetet már osztottak, a következő osztás február 3-án 8 és 14 óra között lesz az alábbi helyszíneken:

  • Botár I. u. parkoló
  • Karczag L. u. parkoló (Optika üzletnél)
  • Czakó Elemér u. parkoló (Coop)

A gyűjtés 5-én kezdődik.

Február 20-ától Cegléden a társasházi övezetekben is megkezdődik Szolnokhoz hasonlóan a konyhai zöld- és élelmiszer hulladékok házhoz menő gyűjtése.

Az újonnan induló gyűjtéssel kapcsolatban tartottak tájékoztatót a inap a társasházak közös képviselőinek a városházán.

Ezen Csáky András polgármester elmondta, célja, hogy a város tiszta legyen. Ennek egyik alapfeltétele, hogy lehetőleg a szemetet oda rakják, ahova való.

Cegléden is haladnak a korral: minden anyagot, különösképpen biológiai anyagokat, próbálnak hasznosítani.

Ennek egyik állomása az, amihez most érkeztek: a háztartási hulladékot külön kell gyűjteni, ami aztán a későbbiek folyamán hasznosul.

A hulladékgazdálkodási rendszer működtetéséért felelős MOHU MOL Zrt. minden társasházi ingatlanhasználó részére díjmentesen biztosít egy 5 literes gyűjtőedényt. A programban résztvevők tehát lakásonként egy-egy 5 literes konyhai gyűjtőedényt kapnak.

Emellett a társasház számára is kiosztanak egy 120 literes barna kukát erre a célra.

A házhoz menő konyhai zöld- és élelmiszer hulladékok gyűjtése február 20-ától indul a társasházaknál, hetente egyszer, keddi napokon. Júniustól októberig, vagyis a nyári időszakban pedig heti két alkalommal viszik majd el az ilyen típusú hulladékot.

Forrás és fotó: Csáky András polgármester Facebook

Kapcsolódó cikkek