A World Trade Centert és a királynőt is lencsevégre kapta a ceglédi fotóriporter

Megosztás

Bemutatták Kisfaludi István fotóriporter és Koltói Ádám, az ELTE Docensének kötetét, ami a Körünkben, Cegléden címet kapta, ennek apropóján, a körülményekről, indíttatásról és célokról készült interjú a Szolnok megyében közismert fotóssal.

A kötet ötlete Koltóihóz kapcsolódik, ő kereste meg Kisfaludit azzal, hogy az írásaihoz helyi fotókra van szüksége.

A könyvvel kapcsolatos interjúban a fotóriporter szolnoki gyökereiről is ír:

„Gyermekkoromban a Tabán elején laktunk. Tudni kell, hogy 1956-ban kerültem Szolnokról Ceglédre, édesapám évekig a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója volt. Tanulmányaimat a Sipos téri általános iskolában kezdtem, amely tudomásom szerint már nem létezik. Fiatalkoromtól kötődöm tehát a vármegyeszékhelyhez, amikor vízilabdázni kezdtem, jó barátságba kerültem a szolnoki sportolókkal. Sokszor jártunk át hozzájuk edzeni és ők is eljöttek Ceglédre. Idővel édesapám is elkerült Szolnokról, így kevesebb kapcsolatom lett a várossal. A nyáron egyébként ellátogattam Kiefer Sutherland koncertjére a RepTárba, és sétálgattam a Tisza-parton is.”

A képeket sorba állították, majd párosították az írásokkal, természetesen sok kapcsolódási pont van fotó és szöveg között. Véleménye szerint, ha az ember vidéken élő fotóriporter, akkor mindent fényképeznie kell.

A személyes vonatkozást érintve hozzátette, hogy a 2001-es terrortámadás után a World Trade Centert fotózhatta, sőt, egyszer a királynőt is.

„II. Erzsébetet a sógornőm közreműködésével tudtam lencsevégre kapni a budapesti, állami szintű fogadásán.”

Kapcsolódó cikkek