Még egy betontetőt is kapott a szolnoki művár

Megosztás

Biztos, ami biztos, kapott még egy betontetőt is a már eddig is sokat bírált szolnoki művár. A most épülő játszótér részeként emelhették a betontetőt, ami csatlakozik a csupa tégla várhoz.

Térkő, tégla és beton, ezekkel az anyagokkal hozzák vissza az egykori palánkvár fílingjét a szolnoki művárral, a megyeszékhely új turisztikai látványosságával.

A Vár látogatóközpont már készen van, legalábbis kívülről úgy tűnik. Most épül hozzá egy játszótér is, amelynek elemei szintén nem nélkülözik egy vár imitációját.

Ehhez kapcsolódóan húztak fel egy betontetőt is. A korábbi felvételeken nyoma sincs ennek a tetőnek, amit így minden bizonnyal a közelmúltban húztak fel. Csatlakozik a téglából épült várhoz is és a vár mellett most épülő játszótér irányába húzódik.

Hogy a játszótér mikor lesz kész, nem tudni, de szemre úgy tűnik, már nincs olyan sok (?) munka vele. Azt sem tudni, mikor adják át az egész létesítményt, amire eddig állítólag 1,7 milliárd forintot költöttek.

Amikor a minap a várral szembeni Gutenberg téren jártunk, egy lakó elképzelni sem tudta, hogy hol fognak majd megállni a látogatókkal tele érkező buszok, bár szerinte – idézzük – erre a förmedvényre senki sem lesz kíváncsi.

Azt is megírtuk korábban, hogy a várhoz kötődő új sétányon máris burkolati hibák jelentkeztek.

Vár téglából, vár fából
Azért még van mit csinálni itt
Kétségtelen, hogy egy betontetővel gyorsabban lehet árnyékot “varázsolni”, mint egy lassan növő fával…

Kapcsolódó cikkek