Kihelyezett parancsnoki értekezletet tartottak Szolnokon

Megosztás

Az MH Területvédelmi Erők és az alárendeltségébe tartozó területvédelmi ezredek vezetői tartottak kihelyezett parancsnoki értekezletet a megyeszékhelyen. A hagyományteremtő céllal szervezett eseményen dr. Drót László dandártábornok értékelte a tavalyi évet a toborzás és az önkéntesek kiképzésének szemszögéből.

A rendezvény után az állomány a Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményt és a Sorkatonai Emlékkiállítást tekintette meg, majd előadások következtek.

„A jelenlévők statikus bemutató keretében tekinthették meg a két szervezet technikáit és fegyverzetét, megismerték a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében, légi és szárazföldi célra beszerzett és rendszeresített új technikai és fegyverzeti eszközöket, amelyekkel a területvédelmi tartalékos rendszert népszerűsítő toborzó rendezvényeken is szemléltetik a Magyar Honvédség folyamatos fejlődését” – olvasható a honvédség honlapján.

Még decemberben adtunk hírt róla, hogy két új, Airbus H225M típusú helikopter érkezett az MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisára. A két megérkezett helikopterrel együtt már hat gép állt hadrendbe.

Képek: honvedseg.hu

Kapcsolódó cikkek