Letartóztatták a zagyvarékasi sorozattolvajt, aki ellen korábbi lopások miatt már folyik eljárás

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta egy 21 éves férfi letartóztatását. A fiatalember Zagyvarékason gondolta újra a Terülj, terülj asztalkám! című mesét.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. december 22. és 2024. január 10. napja között, 2 és fél hét leforgása alatt három alkalommal követett el lopást Zagyvarékason. Kerékpárt, lábas jószágot, bútorokat és használati tárgyakat tulajdonított el a sértettektől.

A 21 éves férfival szemben jelen eljárást megelőző másfél éven belül már három büntetőeljárás indult szintén lopások miatt. A három eljárásból egyben az ügyészség már vádat emelt a férfival szemben, míg másik két ügyben a nyomozás még folyamatban van.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a kiszabható halmazati büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel arra, hogy az eltulajdonított ingóságok egy része nem került feltalálásra – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértetteket befolyásolná, ezzel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné, valamint a sorozat-elkövetésre figyelemmel vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, közölte dr. Lánczi Rajmund, ssoportvezető-ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezt a tájékoztatást adta.

Nyitóképem: Visszakerült tulajdonosához az ellopott kerékpár.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek