Kiadták a figyelmeztetést, hajnalban jégpályává válhatnak az utak

Megosztás

Ónos eső érkezik az éjszaka folyamán, reggelre vastag jégpáncél boríthatja az utakat megyénkben is, így ha nem feltétlenül szükséges, nagyon csúszós úton ne induljunk útnak gépkocsival… és gyalogosan is csak nagyon óvatosan. Vagy ónos eső lesz, vagy havazás, vagy mindkettő.

A meteorológusok szerint a következő néhány órában ónos eső, fagyott eső és akár havazás is jöhet, kedden viszont megszűnik a csapadék, kitisztul az ég és +6-10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Előtte azonban lehet egy nagyon kellemetlen reggelünk és délelőttünk.

beborul az ég, majd az éjféli órák környékén csapadékzóna érkezik, amely fokozatosan kelet felé tevődik. Több helyen számíthatunk ónos esőre, fagyott esőre, amelyet nyugat felől eső válthat, illetve az ország északkeleti, keleti felében havazás is várható. Helyenként vastagabb jégpáncél kialakulhat! Ennek határvonalát egyelőre nem lehet megjósolni, de bőven megvan az esélye, hogy a Jászkunság is kap az útra fagyó égi áldásból.

A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy az ónos esővel érintett területeken csak akkor induljanak el, ha halaszthatatlan teendőjük van. Amennyiben útra kelnek, csak megfelelő műszaki állapotú, téli gumival felszerelt járművel tegyék. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az ónos esővel érintett területeken a burkolat nem feltétlenül jegesnek, hanem csak nedvesnek tűnhet, ez azonban ne tévesszen meg senkit. A Magyar Közút kérése szerint érdemes nagyobb követési távolságot tartani és a megszokottnál is lassabban haladni.

Kapcsolódó cikkek