Remek összefogás szerveződik Jászberényben a beteg és nélkülöző Zolinak

Megosztás

Ha még inkább ki lehetne szélesíteni ezt az összefogást, akkor emberi körülményeket teremthetnénk a hihetetlen szegénységben, egy összeeszkábált, fűtetlen lemezkunyhóban lakó férfinek, aki soha senkinek sem ártott.

Az egyik helyi csoportban lelhettünk a segélykiáltásra, Zoli a Zúgónál lakik embertelen körülmények között. Ha tudunk, segítsünk rajta, sok kicsi sokra megy. A részletekről Krisztina számolt be a közösségi médiában. “Ő Zoli, aki kint lakik a Zúgónál. Baranyi Béla hívott, hogy Zoli nagyon fázik, ha tudnánk vinni meleg teát, megköszönné.

Ő vitt neki tegnap, én ma. Ha arra jártok, és van egy kanna meleg teátok, szívesen elfogadja. Zoli nem bánt senkit, a fél lába teljesen el van sorvadva. Cukorbeteg. Ha tudjátok, édesítővel ízesítsétek neki. 4 éve lakik ebben a fűtetlen, lemez kunyhóban. Zoli a légynek sem árt. Ő nem áll ki táblákkal sehová, nem koldul, csak csendben a hidegben vár a szebb napokra. Van egy fekete fehér cicája, ő a társa.

Szép napot nektek jótékonykodók! Köszi, ha gondoltok rá!” – zárta beszámolóját Krisztina.

Többen azonnal jelentkeztek, hogy szívesen segítenének, így is többen visznek már neki ételt és innivalót, az egyik legnagyobb problémája pedig, hogy télen az a fűtetlen lemezkunyhó nagyon hideg és nincs is mivel felfűtenie. Próbáljunk segíteni Zolinak, Jászberény összefog!

Kapcsolódó cikkek